(foto) JurnalTV se implică activ în campania anti-Plahotniuc

miercuri, 18 august 2010

(foto) JurnalTV se implică activ în campania anti-Plahotniuc
Foto: JurnalTV capture

Postul de știri JurnalTV se implică activ în campania anti-Plahotniuc și se declară împotriva intimidării presei de către justiție. Prezentatorii rubricilor de știri au ieșit astăzi în fața camerelor de luat vederi îmbrăcați în tricouri albastre, printate cu mesajul JOS MAFIA, cel care este promovat cu insistență și de Sergiu Mocanu, dar și susținătorii săi, inclusiv intermediarii instituției media, foști parteneri de afaceri cu Vlad Plahotniuc. JurnalTV a deschis și pagini de internet dedicate campaniei anti-Plahotniuc.


UNIMEDIA amintește că scandalul în jurul omului de afaceri Vlad Plahotniuc a apărut după acuzațiile dure lansate de fostul consilier prezidențial Sergiu Mocanu. Acesta l-a acuzat pe Vladimir Plahotniuc de faptul că ar coordona din umbră CCCEC, Procuratura Generală și instanțele de judecată, inclusiv precum că și-ar fi însușit ilegal mai multe afaceri, printre care Carmez, Gemenii, Codru, Victoriabank etc. Ulterior, lui Sergiu Mocanu i s-au alăturat și alți oameni de afaceri, printre care Anatol Câșlaru, directorul Carmez, Ilie Rotaru, fost director al SA "Gemenii", dar și Victor și Viorel Țopa, foști parteneri de afaceri cu Vladimir Plahotniuc la VictoriaBank până la 18 mai 2010. Aceștia l-au acuzat pe Plahotniuc de preluare ilegală a afacerilor.

"Știam de schemele lui Vlad și, poate e cinic, dar am decis să vorbim pentru că ne-a afectat direct pe noi, când în noaptea dinspre 18 spre 19 mai 2010, printr-o decizie judecătorească, ne-am trezit că nu mai suntem acționari la VictoriaBank", a precizat Victor Țopa, intermediarul investiției germane la Jurnal Trust Media, în cadrul unei emisiuni la PublikaTV.

Acuzațiile au fost respinse de către omul de afaceri Plahotniuc, declarând că toate acuzațiile sunt nefondate, lansate de către oameni de afaceri dubioși, intrați în conflict cu legea. Ulterior, Plahotniuc a anunțat că l-a atacat în instanța de judecată pe Sergiu Mocanu, Victor și Viorel Țopa, pentru că ar fi lansat campania de presă împotriva sa.


sursa: Unimedia

0 Comments: