Ghimpu declară că betonul AIE nu este marca Plahotniuc, ci marca Ghimpu, iar Mocanu spune bancuri

vineri, 20 august 2010

Ghimpu declară că betonul AIE nu este marca Plahotniuc, ci marca Ghimpu, iar Mocanu spune bancuri
Foto: UNIMEDIA

"Pe Ghimpu nu l-a condus şi nu-l va conduce nimeni. M-am văzut cu Plahotniuc în 2002 şi am avut numai o tangenţă cu el. Betonul Alianţei nu  este marca Plahotniuc, ci marca Ghimpu. Astfel a comentat preşedintele intrimar, Mihai Ghimpu, informaţiile lansate de fostul consilier prezidenţia Sergiu Mocanu potrivit cărora Plahotniuc ar fi stat în spatele AIE, iar betonul din care este construită alianţa este de marca "Plahotniuc".


Totodată, Ghimpu a menţionat că va documenta cazul Mocanu - Plahotniuc , dar nu exclude că acesta ar putea fi un truc electoral:"Am mai auzit asemenea vorbe în timpul campaniilor electorale. Mocanu spunea până acum bancuri, iar acum a început a vorbi pentru că vin alegerile". 

Preşedintele în exerciţiu a afirmat că a solicitat PG, MAI, SIS şi CCCEC informaţii privind scandalul Mocanu - Plahotniuc, dar şi rezultatul activităţii acestor instituţii timp de un an, privind privatizările ilegale din perioada guvernării comuniştilor. Ghimpu a mai cerut informaţii şi referitor la desfăşurareea anchetei ”7 aprilie”.

”Sunt jurist, voi vedea unde sunt vorbe şi unde nu sunt probe”, a subliniat preşedintele interimar. 

UNIMEDIA precizează că ieri, 19 august, Mihai Ghimpu a convocat conducerea PG, MAI, SIS şi CCCEC şi a solicitat factorilor de decizie să prezinte informaţii detaliate privind recentele declaraţii ale politicienilor şi oamenilor de afaceri.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Ana Râmbu


0 Comments: