Canicula face noi victime: O fetiţă de 14 ani s-a înecat în lacul Ghidighici

luni, 16 august 2010

Canicula face noi victime: O fetiţă de 14 ani s-a înecat în lacul Ghidighici
Foto: mediaserver.adevarul.es

Canicula le dă în continuare bătaie de cap atât locuitorilor capitalei, cât şi autorităţilor locale. Pentru a scăpa de arşiţa din oraş, oamenii merg să se scalde în lacurile din apropiere, iar numărul incidentelor pe apă este în creştere. De asemenea, temperaturile ridicate menţin riscul emitent de aprinderere a resturilor vegetale şi de producere a incendiilor.


Ieri, o fetiţă de 14 ani s-a înecat în lacul de la Ghidighici. Potrivit şefului Asociaţiei "Spaţii verzi", Eliferii Haruţa, copila nu se afla în zona de plajă, unde nu putea fi văzută de către salvamari. "În decursul săptămânii, echipele de salvamari au salvat de la înec 27 de persoane", a mai menţionat Haruţa.

De asemenea, serviciul pompieri au intervenit în 16 cazuri de incendii şi au salvat 8 persoane. Autorităţile cheamă populaţia să fie extrem de precauţi atunci când intră în contact cu focul, să nu arunce chiştoace nestinse, să respecte regulile de comportare cu focul, pentru că persistă un risc emitent de aprinderere a resturilor vegetale şi de producere a incendiilor. "Persoanele care se odihnesc în zonele de agrement sunt preîntâmpinate să supravegheze focul, să-l stingă la plecare şi să lase curat în urma lor", a precizat Haruţa.

Totodată, şeful Direcţiei Sănătate, Mihai Moldovan a anunţat că la punctele medicale mobile, s-au adresat 7394 de persoane, dintre care 77 copii şi 50 femei gravide. În total, au fost spitalizate 25 de persoane, 2 dintre care cu insolaţi. Moldovan a solicitat pretorilor să asigure cu apă potabilă punctele mobile din fiecare sector, pentru că cererea prevalează oferta.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: