SEEMO condamnă atacul asupra jurnalistului Jurnal TV, Victor Ciobanu

miercuri, 18 august 2010

SEEMO condamnă atacul asupra jurnalistului Jurnal TV, Victor Ciobanu
Foto: sceenshot/seemo.org

Organizaţia Asociaţiilor de Media din Sud-Estul Europei(SEEMO) condamnă atacul asupra jurnalistului Jurnal TV, Victor Ciobanu şi declară că asemenea acţiuni faţă de jurnalişti sunt inacceptabile.

"Este important pentru jurnalişti să poată activa fără constrângere, iar persoanele care asigură securitatea publică, în special colaboratorii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), să fie un bun exemplu pentru societate şi să nu îngrădească acest drept". Declaraţia aparţine secretarului general  al SEEMO, Oliver Vujovic.


SEEMO sprijină pe deplin poziţia instituţiilor media şi a ONG-urilor din Republica Moldova, care fac apel la autorităţi şi angajaţii instituţiilor de stat să respingă astfel de atitudini faţă de angajaţii din mass-media şi jurnalişti. SEEMO cere, în mod special, o investigaţie cu privire la problema Ciobanu.

"SEEMO este ferm convinsă că mass-mediei îi revine marea responsabilitate de a informa publicul despre activităţile ce au loc în societate. Persoanele care lucrează în calitate de funcţionari publici ar trebui să fie deschise şi cooperante în comunicarea cu jurnaliştii", a adăugat Vujović.

Amintim că pe 28 iulie. Ciobanu a fost atacat în faţa Curţii de Apel Chişinău de către un angajat CCCEC, care i-a distrus camera de luat vederi şi i-a sustras cardul de memorie. Cardul a fost înapoiat ulterior jurnalistului, la comisariatul de poliţie, însă toate înregistrările au fost şterse.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: