Aur pentru Moldova la Cupa Europei la Judo – premieră pentru sportivii moldoveni

marți, 17 august 2010

Aur pentru Moldova la Cupa Europei la Judo – premieră pentru sportivii moldoveni
Foto: Edelweiss

„Medalia de aur obținută în premieră de sportivii moldoveni la Cupa Europei la Judo este un rezultat al colaborării de succes de mai bine de șase ani a Federației de Judo din Moldova și Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc”, susțin membrii lotului național.


Vlad Plahotniuc a felicitat  personal Preşedintele Federaţiei de Judo din Moldova Veaceslav Manolachi, antrenorul lotului naţional Vasile Colţa şi echipa de judocani cu succesele înregistrate la Cupa Europei la Judo, care s-a desfăşurat la Hamburg în perioada 7-8 august.

„Sportul este o investiție de lungă durată, dividendele căreia sunt resimțite în timp de întreaga țară, prin educarea unei generații sănătoase și promovarea imaginii Republicii Moldova. Medalia obținută este o nouă istorie de succes pentru Moldova, echipa căreia a concurat cu sportivi din peste 15 state și a învins”, a spus în cadrul întâlnirii Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Federatiei de Judo din Moldova Veaceslav Manolachi  a spus că „succesul obţinut este doar unul din rezultatele înregistrate de lotul Moldovei la judo în urma suportului acordat echipei în toţi aceşti ani”.

 „Următorul examen serios este Campionatul Mondial la Judo care se va desfăşura în această toamnă în Japonia şi pregătirile pentru care se desfăşoară graţie Fundaţiei Edelweiss conform celor mai bune practici internaţionale”, a mai spus Veaceslav Manolachi.

Începând cu 2004, Federaţia de Judo din Moldova este susţinută de către Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc. Cu susţinerea dlui Plahotniuc sportivii moldoveni au avut posibilitatea de a participa la numeroase competiţii sportive internaţionale, de a desfăşura cantonamente de pregătire, astfel înregistrând noi succese şi afirmând potenţialul sportivilor moldoveni pe arena internaţională. 


sursa: Unimedia

0 Comments: