CEC a admis contestaţia juristului PCRM: Spotul electoral al PNL este interzis

vineri, 20 august 2010

CEC a admis contestaţia juristului PCRM: Spotul electoral al PNL este interzis
Foto: captura YouTube

Comisia Electoral Centrală a obligat Partidul Naţional Liberal  să-şi retragă spotul electoral, prin care este promovată direct ideea unirii Republicii Moldova cu România. De asemenea, CEC a interzis  tuturor mijloacelor de informare în masă să difuzeze spotul electoral al PNL. Decizia a fost luată ca urmare a contestaţiei depuse juristul PCRM, Sergiu Sârbu.


Potrivit CEC, conţinutul spotului contestat intră în contradicţie cu obiectivele PNL, cât şi a Constituţiei Republicii Moldova, Legea privind partidele politice şi  Codul Electoral.

De asemenea, hotărârea dată cu toate materialele cauzei vor fi remise Ministerului Justiţiei, pentru ca ministerul să o examineze conform legislaţiei în vigoare.

Precizăm că paginile web fondate de către partidele politice sau alte organizaţii social- politice nu sunt supuse controlului CEC, spotul respectiv fiind retras numai din grila instituţiilor media.

Amintim că în cadrul contestaţiei, juristul PCRM menţionează că Partidul Naţional Liberal a încălcat flagrant Constituţia Republicii Moldova şi legislaţia electorală, prin declaraţiile unioniste din spotul său publicitar.

De cealaltă parte, preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco susţine că nu a fost încălcat  Codul Electoral, pentru că PNL nu pledează împotriva suveranităţii Republicii Moldova.  Naţional-liberalii afirmă că prin acest spot pledează pentru discutarea unui subiect în societate, pentru sensibilizarea cetăţenilor asupra unei asemenea eventualităţi de decizie politică, adoptată conform normelor constituţionale. 


Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi
 


0 Comments: