Premierul Vlad Filat se va întâlni, mâine, cu preşedintele României Traian Băsescu

miercuri, 18 august 2010

Premierul Vlad Filat se va întâlni, mâine, cu preşedintele României Traian Băsescu
Foto: flux.md

Preşedintele României, Traian Băsescu, îl va întâlni mâine, 19 august, la Iaşi, la orele amiezii, pe Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat. Potrivit serviciului de presă al Guvernului, cei doi urmează să discute despre acţiunile care vor fi întreprinse în vederea transportării ajutoarelor pentru construcţia caselor sinistraţilor din lunca Prutului.

Este vorba de asigurarea unui coridor verde pentru cele cele circa 500 de TIR-uri ce urmează să transporte materialele pentru construcţia celor peste 700 de case.

Menţionăm că Prim-ministrul Vlad Filat a cerut şi pregătirea din timp către recepţionarea ajutorului sub formă de materiale de construcţie pe care România a anunţat că-l va acorda ţării noastre, în valoare totală de peste 10 milioane de dolari.


Amintim că ajutorul reprezintă o parte din grantul de 100 de milioane de euro, pe care preşedintele român Traian Băsescu a anunţat că România îl oferă pentru R. Moldova în anii 2009 - 2013.

Precizăm că premierul Vlad Filat şi-a întrerupt vacanţa sa de trei zile în Grecia, care a început astăzi, 18 august, pentru întrevederea programată de preşedintele român Traian Băsescu.

UNIMEDIA se va afla pe parcursul zilei de mâine la faţa locului şi vă va informa în timp real despre toate acţiunile care vor avea loc în acest sens.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: