Un "artist 3D" a pictat un tigru pe spatele a trei femei care au stat nemişcate timp de 24 de ore

miercuri, 20 aprilie 2011

Un

Craig Tracy, un artist din New Orleans, a realizat o pictură 3D a unui tigru din sudul Chinei, folosind drept pânză trupurile unor femei care au stat nemişcate 24 de ore, scrie The Daily Mail în ediţia de astăzi. Artistul a realizat lucrarea pentru a atrage atenţia asupra animalelor pe cale de dispariţie.


Trei femei care s-au oferit să-l ajute pe Tracy au stat ghemuite şi dezbrăcate o zi întreagă pe podeaua studioului din New Orleans, în timp ce artistul picta pe corpul lor figura unui tigru pe cale de dispariţie. În sudul Chinei mai există doar 20 de tigri care trăiesc în sălbăticiune, iar aceştia ar putea să dispară în următorii zece ani, avertizează experţii.

Craig Tracy a realizat peste 400 de picturi pentru care a folosit drept pânză trupurile unor voluntari. El a început să picteze de la 16 ani când s-a angajat la un mall din oraşul natal unde picta cu aerograful (pulverizator cu care se stropesc culori lichide peste un desen, o zugrăveală). După ce a absolvit Institutul de Artă din Fort Lauderdale, a lucrat pentru o scurtă perioadă ca ilustrator liber profesionist. Atunci şi-a descoperit pasiunea pentru pictura pe oameni şi a început să-şi exerseze mâna la carnavaluri. Tracy a trecut de la pictura pe faţă la cea pe tot corpul, iar în prezent este proprietarul primei galerii de artă dedicată exclusiv picturii pe oameni.



Artistul spune că reuşeşte să-şi vândă lucrările, adică fotografiile picturilor "vivante", şi chiar să trăiască bine de pe urma lor. "Oamenii celebri şi bogaţi îmi apreciază munca. Unele lucrări le-am vândut cu 1.200 de dolari", a precizat el. Fostele iubite ale lui Tracy nu au fost geloase pe fetele care îşi petrec zeci de ore dezbrăcate în faţa artistului. "Nu aş tolera aşa ceva (n.r. gelozia)", spune bărbatul. Iubitele pe care le-am avut au fost înţelegătoare şi au ştiut că sunt profesionist în relaţia cu voluntarele pe care pictez", explică Tracy.

0 Comments: