Atentat sinucigaş în interiorul Ministerului Apărării din Afaganistan

luni, 18 aprilie 2011

Atentat sinucigaş în interiorul Ministerului Apărării din Afaganistan
Foto: agerpres.ro

Doi soldaţi au murit şi alţi şapte au fost răniţi, luni, în atacul produs de un comando al insurgenţilor contra Ministerului afgan al Apărării. Potrivit talibanilor, atacul l-a vizat pe ministrul francez al apărării, Gerard Longuet, aflat în vizită la Kabul, transmite EFE.


”Trei atentatori sinucigaşi, îmbrăcaţi în uniforma armatei afgane, au ajuns la sediul ministerului. Poliţia i-a ucis pe doi dintre ei, însă al treilea a reuşit să intre în clădire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Zahir Azimi. 

Potrivit lui Azimi, cel de-al treilea atacator a început să tragă pe coridoarele imobilului împotriva mai multor membri ai dispozitivului de securitate, provocând moartea a doi soldaţi şi rănind alţi şapte, înainte de a fi împuşcat de forţele de ordine. El nu a avut timp să detoneze explozibiul pe care-l avea asupra lui. 

În cadrul unor declaraţii date agenţiei EFE, un purtător de cuvânt taliban, Zabihullah Mujahid, a revendicat atacul, susţinând că acesta a avut ca scop uciderea ministrului francez al apărării, Gerard Longuet. ”În incinta ministerului avea loc o reuniune la care erau prezenţi ministrul francez al apărării, dar şi alţi diplomaţi”, a subliniat Mujahid. 

Pe de altă parte, potrivit mai multor ziare franceze, Longuet nu se afla în clădire în momentul producerii atacului, cu toate că pe agenda de lucru figura o întâlnire cu omologul său afgan, generalul Abdul Rahim Wardak. Acesta era însă în biroul lui când a avut loc atacul.

Sursa: agerpres.ro


0 Comments: