Cina cea de taină ar fi avut loc miercurea, nu joia

luni, 18 aprilie 2011

Cina cea de taină ar fi avut loc miercurea, nu joia
Foto: art-reproductions.net

Ultima masă pe care Iisus Hristos a luat-o alături de cei 12 apostoli în seara din Joia cea mare, Cina cea de taină, a avut loc de fapt într-o miercuri, se arată într-o carte publicată de Universitatea Cambridge.


"Am descoperit că cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33", a declarat profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge, citat de AFP. 

În volumul intitulat "The Mystery of the Last Supper", profesorul britanic a dezbătut contradicţiile care îi intrigă pe istorici de multe secole.

"Iată problema: experţii în Biblie şi toţi creştinii cred că ultima cină a început după asfinţit, joi seara, iar crucificarea lui Iisus a avut loc dimineaţa următoare, vineri, aproximativ în jurul orei 09.00. Procesele lui Iisus au avut loc în zone diferite din Ierusalim. Experţii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica dacă era posibil ca acele evenimente să se desfăşoare în intervalul joi seara - vineri dimineaţa: cei mai mulţi dintre ei au ajuns la concluzia că era imposibil", explică profesorul britanic în cartea sa.

Sursa: antena3.ro


0 Comments: