Avertizare "financiară" pentru Transnistria

duminică, 17 aprilie 2011

Avertizare
Foto: fellnertravelinfo.com

Departamentul american al Trezoreriei, care se ocupă de contracararea spălării banilor, a emis o avertizare adresată băncilor şi altor instituţii financiare americane cu privire la tranzacţiile care provin din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, se spune pe blogul oficial al cotidianului The Wall Street Journal.


Potrivit aceleiași surse, Reţeaua de Combatere a Infracţionalităţii Financiare (FinCEN) consideră că regiunea separatistă și nerecunoscută "poate prezenta un risc" pentru instituţiile financiare din Statele Unite, care au relaţii bancare în regiunea dată.

Fondul Federal de Asigurări a Depozitelor (FDIC) a emis un avertisment asemănător, încă în august 2009 privind instituțiile care desfășoară activitatea bancară neautorizată de Banca Naţională a Republicii Moldova.

"În prezent, legile moldovenești privind spălarea banilor nu se aplică contra băncilor care operează în Transnistria, deoarece aceste instituţii financiare nu se află sub supravegherea guvernului Republicii Moldova", se mai spune în avertizarea FinCEN.

În pofida avertismentelor anterioare ale Băncii Naționale din Moldova, "continuă să se efectueze transferuri din regiunea transnistreană". Anterior, Banca Naţională a Moldovei a furnizat o listă de bănci transnistrene neautorizate.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: