Forţele lui Gaddafi, la câteva zile de a recuceri ultimul oraş controlat de rebeli

marți, 19 aprilie 2011

Forţele lui Gaddafi, la câteva zile de a recuceri ultimul oraş controlat de rebeli
Foto: online.wsj.com

Forţele lui Muammar Gaddafi se află la câteva zile de recucerirea ultimului oraş libian controlat de rebeli, afirmă un membru al Opoziţiei, dacă NATO nu intensifică acţiunile militare din Libia, informează The Guardian.


Mohamed, care se află în asediatul oraş Misrata, a luat legătura cu jurnaliştii prin intermediul Skype şi a expus cât de disperată este situaţia rebelilor.

Forţele dictatorului au înconjurat oraşul din trei părţi şi, de trei zile bombardează neîncetat. Conform lui Mohamed, care a preferat să nu-şi divulge identitatea în totalitate, mulţi oameni au murit în urma atacurilor şi rezistenţa rebelilor este pe cale să fie stăvilită.

Un medic din oraş a comunicat că proviziile de medicamente sunt pe terminate şi chiar dacă acestea ar fi suplimentate, este foarte posibil să se epuizeze rapid.

Electricitatea, combustibilul, hrana şi apa potabilă sunt de asemenea resurse ce se vor epuiza în curând, susţin oamenii din Misrata.

Portul, singura cale de acces pentru transporturile de provizii este atacat de fiecare dată când se apropie vreun vas. Ambarcaţiunile care ajung acolo se străduie să navigheze printre bombardamente pentru a aduce ajutoare sau a evacua libienii răniţi.

În tot acest timp, angajamentul NATO este o dezamăgire pentru libieni, declară Mohamed. De când Statele Unite au predat controlul operaţiunilor din Libia, forţele Alianţei Nord-Atlantice au fost ineficiente în protejarea populaţiei, continuă acesta.

Sursa: antena3.ro 


0 Comments: