Au fost desemnați 3 noi membri ai CCA

miercuri, 20 aprilie 2011

Au fost desemnați 3 noi membri ai CCA
Foto: europalibera.org

Dinu Ciocanu, Nicolae Damaschin și Mariana Onceanu-Hadârcă sunt cei trei membri care vor suplini funcțiile vacante în cadrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Această decizie a fost luată astăzi, 20 aprilie de către Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a parlamentului. 


"În activitatea mea mă voi axa în special pe verificarea acordării ilegală a frecvențelor în Găgăuzia Yeri, dar și asupra altor probleme importante. Urmează să fiu votat în Parlament și apoi voi putea acționa. Deocamdată nu pot spune prea multe", a declarat Nicoale Damaschin.

În cadrul ședinței au fost audiați cei 11 candidați, fiecăruia fiindu-i adresată câte o întrebare din partea fiecărui membru al Comisiei. Astfel, în dependență de răspunsurile acordate, aceștia au fost desemnați pentru funcțiile vacante. Cu toate că audierea candidaților a fost publică, decizia finală a fost luată cu ușile închise, după care a fost anunțată și pentru jurnaliști.

"Candidați au fost mulți și nu pot spune că cei care nu au fost aleși nu merită aceste funcții. În curând se va mai efectua un concurs, iar cei care nu au trecut astăzi vor avea posibilitatea de a candida mai târziu", a declarat Iurie Bolboceanu, Secretarul Comisiei parlamentare Cultură şi mass-media.

În cadrul ședinței, membrul Comisiei din partea PCRM, Ina Șupac a anunțat că nu va participa la alegerea finală a candidaților, deoarece aceasta este "o farsă a actualei guvernări", aceasta la rândul său declarând că numele celor care urmează a fi desemnați sunt deja cunoscute. De asemenea, pe parcursul prezentării candidaților aceasta adresa periodic întrebarea: "Dvs. știți că nu veți fi ales?". Astfel, în urma presiunilor, un candidat a cedat și a făcut chiar și o listă a eventualilor câștigători.

Din această listă făcea parte Mariana Onceanu-Hadârcă, Nicolae Damaschin și Boris Erușevschi. În cele din urmă, două din cele trei candidaturi presupuse s-au adeverit.

Cele trei funcţii au devenit vacante după ce au expirat mandatele membrilor Camelia Albu, Valeriu Soltan şi Ruslan Pleşca. Ei nu au putut participa la concurs, deoarece Codul Audiovizualului prevede că o persoană nu poate deţine consecutiv două mandate de membru al CCA.

Sursa: UNIMEDIA 
Reporter: Diana Bulai


0 Comments: