Drepturile de autor şi hostingul, subiectele şedinţei a II-a a clubului iTineret

luni, 18 aprilie 2011

Drepturile de autor şi hostingul, subiectele şedinţei a II-a a clubului iTineret
Foto: MTIC

Drepturile de autor şi posibilităţile de hosting au fost subiectele abordate la cea de-a doua şedinţă a clubului „iTineret”, care a avut loc la Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC). Au participat 40 de tineri pasionaţi de domeniul IT.


În prima parte a şedinţei, tinerii împreună cu Dumitru Ciubatîi, fondator Fest.md, au aborbat subiecte despre posibilităţile de hosting, procedura de alegere a unui hosting potrivit, punctele forte şi slabe ale hostingului local vs hostingul internaţional etc.

În cea de-a doua parte a şedinţei Lilia Vermeiuc, de la Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), a oferit mai multe informaţii despre drepturilor de autor, procedura de înregistrare şi costurile percepute pentru această procedură. 

Totodată, grupul administrativ al clubului ales la prima şedinţă, din care fac parte preşedintele clubului Andrei Popa şi cei 2 vice preşedinţi Veaceslav Creţu şi Dumitru Uzun, au pus în discuţie statutul clubului, care ulterior a fost votat unanim de participanţii prezenţi la şedinţă.

Clubul „iTineret” este un proiect implementat la iniţiativa lui Andrei Popa, finalistul concursului „ITineret - Viitorul începe cu tine”, şi desfăşurat sub patronajul MTIC. Mai multe informaţii despre concurs şi despre clubul „iTineret” găsiţi pe www.itineret.md sau pe pagina de Facebook.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: