Primele imagini ale noului Volkswagen Beetle

luni, 18 aprilie 2011

Primele imagini ale noului Volkswagen Beetle
Foto: Volkswagen

Volkswagen Beetle a intrat în secolul XXI. Modelul s-a întors pe piaţă după o absenţă îndelungată, iar succesorul lui "New Beetle" are de tras pe segmentul mini. Mai precis, Beetle se luptă cu numeroşi competitori în acest segment, majoritatea fiind constructori europeni cu experienţă în domeniu. Debutul a avut loc la Salonul Auto de la Shanghai, iar modelul va fi prezentat şi la Salonul Auto de la New York, câteva zile mai târziu.


Sintagma "New" (n.r. Noul) a fost eliminată din numele modelului, fiind evident faptul că vorbim de o nouă generaţie a modelului cu forme retro al constructorului din Wolfsburg.

Printre caracteristicile noului model se numără manevrabilitatea îmbunătăţită dramatic, interiorul cu materiale de calitate şi aspectul exterior rafinat. Celebrele aripi umflate şi-au găsit loc şi pe noua generaţie a lui Beetle, în timp ce plafonul a fost aplatizat pentru optimizarea coeficientului aerodinamic şi îmbunătăţirea rezistenţei. Aspectul exterior emană forţă şi eleganţă, nemaifiind vorba de un model cu aspect ieftin sau prea drăguţ. Versiunile de top primesc blocuri optice cu bi-xenon, jante de aliaj de 19 inch şi un sistem de evacuare cu două ţevi.

Motorizarea de top în gama Beetle este un TSI de 2.0 litri care dezvoltă 200 CP şi 280 Nm. Puterea este livrată roţilor din faţă printr-o cutie manuală cu şase trepte. Opţional, clienţii pot opta pentru o transmisie DSG cu şase trepte şi diferenţial electronic XDS. Clienţii care preferă unităţile diesel pot alege un TDI de 2.0 litri, care oferă 140 CP. Gama de motorizări s-ar putea să fie ceva mai bogată, dar nemţii nu au dat informaţii decât despre cele două unităţi.





0 Comments: