„Moldova Unită” cere demisia lui Ghimpu: „Mihai Ghimpu, care s-a declarat deschis unionist, defăimează intenţionat conştiinţa naţional-statală moldovenească”

vineri, 25 iunie 2010

„Moldova Unită” cere demisia lui Ghimpu: „Mihai Ghimpu, care s-a declarat deschis unionist, defăimează intenţionat conştiinţa naţional-statală moldovenească”
Foto: UNIMEDIA

Și partidul „Moldova Unită ” se arată revoltat de comportamentul preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, care prin decret prezidenţial a declarat ziua de 28 iunie-Ziua ocupaţiei sovietice şi de comemorare a victimelor regimului totalitar de ocupaţie. Membrii PMU cer demisia lui Ghimpu din funcțșia de Președinte al Parlamentului și Președinte inteimar. „Acţiunea respectivă este un act de ofensă la adresa majorităţii poporului moldovenesc, care sute de ani a luptat pentru identitatea sa naţională, pentru dreptul de a trăi într-o Moldovă liberă şi suverană”, declară PMU.


Partidul „Moldova Unită - Единая Молдова” încearcă să atragă atenţia opiniei publice asupra faptului că Mihai Ghimpu, unul din exponenţii de bază a forţelor româno-unioniste, care s-a declarat deschis unionist, defaimează intenţionat conştiinţa naţional-statală moldovenească. „Condus de instinctele româno-unioniste, Mihai Ghimpu se arată preocupat de interesele statului român, ignorînd cu desăvîrşire interesele Moldovei contemporane, care a fost restabilită ca entitate statală în urma înţelegerii sovieto-române din 28 iunie 1940”, mai adaugă sursele.

Mai mult, membrii PMU consideră că decretul semnat de Mihai Ghimpu aduce prejudicii enorme relaţiilor Republicii Moldova cu Federaţia Rusă-succesoarea de drept a URSS, care este un partener strategic al ţării noastre, unul din actorii principali ai tratativelor în problema transnistreană.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: