(Foto) Tănase despre minorii din Penitenciarul nr.13: „Statul i-a lipsit de libertate, nu şi de dreptul de a trăi în condiţii umane”

vineri, 25 iunie 2010

(Foto) Tănase despre minorii din Penitenciarul nr.13: „Statul i-a lipsit de libertate, nu şi de dreptul de a trăi în condiţii umane”
Foto: UNIMEDIA

„Statul i-a lipsit de libertate, nu şi de dreptul de a trăi în condiţii umane. În condiţiile noi de detenţie, foştii puşcăriaşi nu vor ieşi înrăiţi, nu vor reprezenta un pericol pentru cetăţeni şi se vor reintegra mai uşor în societate”. Declaraţia aparţine ministrului  de Justiţie, Alexandru Tănase, şi a fost lansată astăzi, 25 iunie, în cadrul evenimentului de inaugurare a celulelor reparate din Penitenciarului nr. 13 Chişinău.


În cadrul penitenciarului au fost renovate 5 celule unde sunt deţinuţi minorii aflaţi în arest preventiv şi o sală de sport.Lucrările de reparaţie au cuprins instalarea unui sistem nou de canalizare şi grup nou sanitar, sistem de ventilaţie forţată, montarea uşilor şi geamurilor noi. De asemenea tinerii din detenţie beneficiază şi de un mobilier mai confortabil.

Lucrările au costat circa 386 mii lei şi au fost suportate în totalitate de către Ministerul Justiţiei.

În cadrul instituţiei, la moment, în total sunt 879 de deţinuţi, dintre care 72 femei şi 19 minori.


Vezi mai jos o galerie foto. 







Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: