Record la inscrieri pentru joburi in institutiile UE: 160 pe loc

sâmbătă, 26 iunie 2010

Record la inscrieri pentru joburi in institutiile UE: 160 pe loc
Foto: conorreidy.files.wordpress.com

Examenele de preselectie sunt mai degraba teste de inteligenta. Criza si somajul ridicat din toate statele membre ale Uniunii Europene au dus la o crestere spectaculoasa a numarului de persoane care s-au inscris pentru concursurile prin care cei interesati pot ajunge sa lucreze intr-una din institutiile UE. Un numar-record de 51.639 de persoane si-au validat aplicatia pentru 323 de locuri pe liste de rezerva.


Concurenta cea mai mare este pentru posturile din administratia publica europeana.

La primele examene de anul acesta pentru posturile de administratori intr-una din institutiile Uniunii Europene si-au validat aplicatia nu mai putin de 51.639 de persoane pentru 323 de locuri pe liste de rezerva.

Nu numai cifra per soa nelor inscrise a fost un record, ci si lis ta celor care au sustinut examenul de pre selectie, aproximativ 37.000 de candi dati. La compe titiile din anii trecuti erau aproxi mativ 25.000 de persoane inscrise. Inte resul imens pentru aceste competitii a fost generat in special de criza finan ciara, de somajul ridicat din toate statele membre si, nu in ultimul rand, de nesi guranta locu rilor de munca. Intr-o ma sura mai mica a contribuit si noua me to da de selectie in vigoare de anul acesta, prin care testul de cunostinte despre tra tatele, institutiile si politicile UE a fost in­locuit cu un test de rationament abstract.

Insa testele de ratio nament abstract sunt mai putin familiare candidatilor din sta tele din Europa de Est, care detin o pon dere mult mai mare din totalul celor in scrisi, in comparatie cu persoanele din statele membre vechi ale Uniunii Europene.

Continuare în Financiarul

sursa: Unimedia

0 Comments: