Peste 200 de proiecte au fost înscrise la concursul „iTineret – Viitorul începe cu tine”

miercuri, 23 iunie 2010

Peste 200 de proiecte au fost înscrise la concursul „iTineret – Viitorul începe cu tine”
Foto: mtic.gov.md

Mai mult de 200 de persoane, elevi şi studenţi din diferite regiuni ale ţării, au înscris proiecte la concursul naţional “iTineret – Viitorul începe cu tine”. Etapa de înscriere s-a încheiat pe  data de 19 iunie.  Din totalul proiectelor înscrise, aproape 50 % sunt site-uri web, urmând aplicaţiile, cu peste 35 %, şi Grafică – 15 %.


Proiectele înscrise în concurs vor f evaluate, iar rezultatele anunţate după 30 iunie.Juriul va selecta 100 de tineri proiectele cărora vor fi cele mai reuşite pentru a fi invitaţi la o tabără IT care va avea loc în perioada 11 – 16 iulie curent, la baza de odihnă a Centrului Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”. În ultima zi de tabără, pentru 30 cele mai bune proiecte înscrise la concurs vor fi oferite premii, printre care 6 laptop-uri, 6 netbook-uri şi seturi de dispozitive multimedia.

Membrii juriului, adunaţi în cadrul unei şedinţe la Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, au salutat interesul manifestat de tineri faţă de concurs şi participarea activă a lor în cadrul acestuia, în pofida faptului că termenele de participare au coincis cu activităţile de finalizare a anului de studii.

UNIMEDIA pprecizează - Concursul „iTineret – Viitorul începe cu tine” este organizat la iniţiativa şi sub patronajul ministrului tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, Alexandru Oleinic, şi susţinut de companiile Moldtelecom, Moldcell, Microsoft, StarNet şi Suncomunications. Sistemul de evaluare a proiectelor va fi oferit de către compania EVISOFT.


sursa: Unimedia

0 Comments: