Lupu cere anularea decretului prezidenţial semnat de Ghimpu, în caz contrar ameninţă cu neparticiparea la manifestările de la 28 iunie

vineri, 25 iunie 2010

Lupu cere anularea decretului prezidenţial semnat de Ghimpu, în caz contrar ameninţă cu neparticiparea la manifestările de la 28 iunie
Foto: replicaonline.ro

"Îi recomand domnului Ghimpu să mai regândească acest decret şi să-l anuleze, în caz contrat Partidul Democrat nu va participa la manifestările care vor fi organizate în ziua de 28 iunie. Aceasta este prima poziţie neconsolidată a Alianţei pentru Integrare Europeană". Declaraţia aparţine liderului Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, lansată azi, 25 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă.


Lupu a precizat că ceea ce reflectă decretul este poziţia lui Ghimpu şi a Partidului Liberal, dar nicidecum a Alianţei. "Am luat legătura şi cu alţi colegi din AIE şi au aceeaşi părepe", a subliniat preşedintele PDM cerând în regim de urgenţă întrunirea Alianţei în format larg pentru a găsi un numitor comun în acest sens. "Mai am speranţa că vom ajunge la un consens", a adăugat Lupu.

Liderul democrat s-a arătat îngrijorat de soarta AIE după asemenea paşi: "Asemenea acţiuni vin să lovească în Alianţă. Orice decizii necoordonate destabilizează şi dezechilibrează AIE".

UNIMEDIA aminteşte că ieri, 24 iunie, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a semnat un decret prezidenţial prin care ziua de 28 iunie este desemnată zi de comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice din 1940. Această acţiune a fost criticată de membrii AIE, dar şi de alţi lideri politici şi experţi.

sursa: Unimedia

0 Comments: