Guvernul susţine iniţiativa legislativă privind acordarea subvenţionării la procurarea pesticidelor şi a fertilizanţilor

miercuri, 23 iunie 2010

Guvernul susţine iniţiativa legislativă privind acordarea subvenţionării la procurarea pesticidelor şi a fertilizanţilor
Foto: financiarul.com

Iniţiativa legislativă privind acordarea subvenţionării la procurarea pesticidelor şi a fertilizanţilor, dar şi eliminarea plafoanelor şi anularea procedurii de concurs pentru obţinerea subvenţionării va fi susţinută de către Guvern. Decizia a fost luată astăzi, 22 iunie, în urma unei şedinţe de lucru cu participarea premierului Vlad Filat şi a oamenilor de afaceri din sectorul agricol.



În această ordine de idei s-a propus perfecţionarea cadrului juridic antimonopol şi eficientizarea activităţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei, ce ar permite combaterea monopolismului în sectorul agricol, inclusiv la stabilirea preţurilor la produsele petroliere şi de subvenţionare a producătorilor agricoli.

Oamenii de afaceri au mai abordat şi alte probleme cu care se confruntă sectorul agricol ce se referă la protejarea investiţiilor autohtone, aplicarea taxei pe valoarea adăugată, reglementarea plăţilor la Fondul social, relaţiile cu Serviciul Vamal şi cu transportatorii de producţie agricolă.

Premierul a solicitat organelor fiscale să manifeste prudenţă faţă de agricultori, luînd în considerare apropierea perioadei de recoltare în masă a producţiei agricole.
 
„Plăţile în Fondul social sunt o problemă nu doar pentru agricultură, de aceea trebuie să lucrăm la perfecţionarea acestui sistem. Sperăm ca la sfîrşit de an să venim cu soluţii în acest sens”, a menţionat Vlad Filat.

Prim-ministrului s-a pronunţat pentru reglementarea foarte clară a procedurilor de scutirea de TVA, astfel încât de acestea să beneficieze doar acei agenţi economici care investesc în tehnologii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: