NY TIMES: Scurgerile de petrol afectează vieţile oamenilor simpli

joi, 24 iunie 2010

NY TIMES: Scurgerile de petrol afectează vieţile oamenilor simpli
Foto: nytimes.com

Nadejda Damian a venit în Alabama, din Republica Moldova, cu scopul de a lucra în calitate de menajeră în apartamentele de pe plajă, în scurt timp după ce au avut loc scurgerile de petrol  în Golful Mexic, transmite nytimes.com. Odată ajunsă în state, tânăra şi-a dat seamă că datorită petrolului revărsat în apele oceanului numărul turiştilor a scăzut, iar în loc să facă bani şi să beneficieze de o experienţă de vară inedită, ea va irosi banii cu care a plecat de acasă .


În incapacitate de a-şi găsi o altă slujbă, tânăra a ajuns la concluzia că pe lângă taxele pe care le-a achitat şi cheltuielile pe care le suportă, veniturile ei vor scădea cu circa 1000 de dolari. „Acum când mă voi întoarce la studii, va trebui să lucrez noaptea”, a menţionat Nadejda Damian.

Nadejda Damian a lucrat anul trecut în Texas la două joburi şi a reuşit să aducă acasă 3000 de dolari. Cu toate acestea ea rămâne optimistă. „Eu ştiam engleza din Texas, acum ştiu engleza din Alabama”, a spus ea jurnaliştilor de la nytimes.com

Sursa: UNIMEDIA cu referire la nytimes.com


0 Comments: