Site-uri care te ajută să îţi faci traseul pentru vacanţă

sâmbătă, 26 iunie 2010

Site-uri care te ajută să îţi faci traseul pentru vacanţă
Foto: www.go4it.ro

Un mijloc foarte practic de a pleca în vacanţă sau în concediu este maşina personală. Şi nu doar în ţară, ci şi în diverse ţări europene. Plecând cu maşina, ai libertatea de a-ţi alege traseul şi de a vizita numeroase alte locuri pe care le-ai rata dacă ai merge cu trenul sau avionul.


Când pleci în concediu cu maşina trebuie să stabileşti mai întâi traseul. Fie că vrei să găseşti cel mai rapid traseu sau vrei să te opreşti pe drum pentru a vizita diverse locuri, este foarte important să ai un traseu bine stabilit.

Pentru asta există site-uri care te ajută să găseşti traseul optim. Sunt site-uri pe care, în principiu, nu trebuie decât să alegi punctul de pornire şi destinaţia. În afară de traseul optim, pe aceste site-uri poţi găsi numeroase alte informaţii utile de la distanţa de parcurs, la posibilităţile de cazare.

Map24.com

Map24 este un site pe care l-am folosit de mai multe ori înainte de a pleca în vacanţă cu maşina. De aceea, pot spune că informaţiile oferite şi rutele stabilite sunt în cele mai multe cazuri corecte.

Tu alegi punctul de pornire şi destinaţia. Dacă există mai multe oraşe cu acelaşi nume, va trebui să-l alegi pe cel dorit. După selectarea oraşelor, cel mai bun traseu va fi evidenţiat pe hartă cu o linie mai groasă.

Vei şti, printre altele, distanţa pe care trebuie să o parcurgi şi timpul aproximativ până la destinaţie. Există trei moduri de afişare: satelit, hartă propriu-zisă şi hibrid (modurile hartă şi satelit sunt suprapuse).

Map24 are o interfaţă simplă care face uşoară citirea informaţiilor şi accesul funcţiilor. Deasupra hărţii există o bară cu diverse funcţii utile, printre care printarea şi marcarea anumitor zone de pe hartă.

Acest site poate fi folosit fără a-ţi face un cont. Însă, dacă alegi să-ţi faci un cont, poţi beneficia de anumite facilităţi. De exemplu, poţi salva diverse destinaţii pentru a le localiza rapid.

viamichelin.com

Poate cel mai bun şi cel mai cuprinzător planificator de rute este Viamichelin. Dincolo de stabilirea rutelor care nu reprezintă vreo problemă nici în cazul localităţilor mai exotice, Viamichelin oferă o cantitate foarte mare de informaţii utile.

Stabilirea rutelor se poate face pe mai multe criterii. Poţi alege ruta cea mai rapidă, cea mai scurtă, cea mai economică sau cea mai plăcută din punctul de vedere al peisajelor. Pentru fiecare rută poţi vedea distanţa, timpul şi costul combustibilului. Nu lipseşte nici prognoza meteo pentru regiunile traversate.

Exact ca un GPS, pe Viamichelin poţi vedea o mulţime de puncte de interes de-a lungul traseului: restaurante, hoteluri, puncte turistice, spitale, sedii administrative, mall-uri etc. Tot pe hartă sunt afişate şi limitele de viteză pentru anumite segmente de drum. Este adevărat că diferă cantitatea de informaţii de la ţară la ţară. Vestul Europei beneficiază de mai multe date decât ţările din est.

Hărţi online

Google, Yahoo, Bing şi alte hărţi online îţi pot indica şi ele traseul dintre două puncte. Nu oferă însă informaţiile utile de care site-urile menţionate anterior dispun. Totuşi, doar pentru o informare rapidă, poţi apela şi la acestea.

Yahoo Maps

Vei afla care este traseul cel mai drept şi alte câteva informaţii. De exemplu, Yahoo îţi arată distanţa şi timpul necesar, precum şi indicaţii precise pentru urmarea traseului.

Chiar dacă se dovedesc de un real folos, nu trebuie să te bazezi exclusiv pe aceste site-uri când pleci într-o excursie. Uneori informaţiile nu corespund.

Pe de altă parte, acestea nu sunt singurele site-uri pentru planificarea rutelor. Dacă ştii altele şi le consideri bune, nu ezita să le împărtăşeşti şi celorlalţi cititori.

sursa: Unimedia

0 Comments: