Piesa "Dear Mama", a rapperului Tupac Shakur, a fost inclusă în patrimoniul cultural american

joi, 24 iunie 2010

Piesa
Foto:realhiphopsince79.com

Celebra piesa a lui Tupac Shakur(2Pac), "Dear Mama", din 1995, a fost declarată comoară naţională şi a fost inclusă în Arhiva de înregistrări a Statelor Unite ale Americii.Prin urmare, Dear Mama va face parte din patrimoniul cultural al Americii, alături de melodii precum "Radio Free Europe" a trupei R.E.M., "Tuttu Frutti" a lui Little Richard si "Smokestack Lightning" a lui Howlin' Wolf.


De asemenea, Arhiva de înregistrări a Statelor Unite ale Americii se îmbogăţeşte cu albumele "Red Headed Stranger"(Willie Nelson) şi "Horses"(Patti Smith), precum şi cu compilaţia "I Started Out As A Child"(Bill Cosby).

În prezent, Arhiva de Înregistrări a SUA cuprinde un număr de 300 de înregistrări. 

Pentru ca un material să poată fi inclus în acest patimoniu el trebuie să aibă o anumită semnificaţie din punct de vedere culural şi estetic şi o vechime de cel puţin zece ani.

Single-ul Dear Mama, al lui Tupac, a fost considerat de către membrii National Recording Preservation Board "un omagiu emoţionant şi elocvent dedicat atât mamei sale, cât şi tuturor mamelor care se chinuie să-şi ferească familiile de dependenţe, sărăcie şi indiferenţă socială".

Tupac Amaru Shakur, a decedat la în 1996 la vârsta de 25 de ani. 2Pac a fost un artist american renumit pentru stilul lui de rap şi muzica sa, cariera de actor, poezii şi activitatea socială.

Este cunoscut în Guinness Book of World Records ca fiind rapperul cu cele mai multe vânzări de albume din lume, peste 75 de milioane, 50 de milioane doar în America. Majoritatea cântecelor lui Tupac sunt despre viaţa grea din ghetouri, rasism, problemele din societate. Artistul este cunoscut pentru susţinerea egalităţii rasei şi este considerat ca fiind cel mai mare rapper al tuturor timpurilor.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la bestmusic.ro


0 Comments: