Furnizorii termici au solicitat majorarea tarifului la căldură cu 10-70%

marți, 11 octombrie 2011

Furnizorii termici au solicitat majorarea tarifului la căldură cu 10-70%
poză simbol

Furnizorii termici au solicitat majoararea tarifului la căldură cu 10-70%. Cererile au parvenit la adresa Agenței Naționale pentru Reglementare în Energetică, de la 15 furnizori de căldură, după ce a fost anunțată decizia de majorare a tarifelor la gaze pentru consumatorii finali.


Printre operatorii care au solicitat majorarea tarifelor se numără şi marii producători: CET-1, CET-2, CET-NORD, precum şi furnizorul de căldură Termocom. În funcţie de cheltuielile pe care le au în procesul de producţie, solicitările de majorare a tarifului din partea furnizorilor variază între 10 şi 70 la sută.


ANRE a supus examinării toate solicitările din partea furnizorilor, iar decizia finală va fi aprobată pe parcursul săptămânii viitoare, în cadrul unei şedinţe publice.

Menționăm că ultima modificare a tarifelor la energia termică şi electrică, produse de CET-uri, a fost operată de ANRE la sfârşitul lunii ianuarie 2011.

UNIMEDIA amintește că la sfârșitul lunii septembrie ANRE a acceptat majorarea tarifului mediu la gaze naturale cu 23,2%. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: