(foto) Împotriva lui Kiril: Moldova nu e provincia Sfintei Rusii

luni, 10 octombrie 2011

(foto) Împotriva lui Kiril: Moldova nu e provincia Sfintei Rusii
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Vizita Patriarhului Rusiei la Chișinău nu a rămas fără replică. Mai multe persoane au protestat ieri la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Capitalei împotriva vizitei șefului bisericii ruse. Aceștia au stat în ploaie cu umbrele și au afișat un banner cu mesajul "Republica Moldova nu este provincia Sfintei Rusii".


"Protestul vizează susținerea evidentă a patriarhului moscovit față de regimul separatist de la Tiraspol și declarațiile lui care au proclamat statul independent Republica Moldova ca parte a Sfintei Rusii", se spune într-o declarație a grupului de inițiativă.

Pentru azi, 10 octombrie, un alt grup de inițiativă anunță că va protesta la MAI, Guvern și Președinție față de decizia autorităților RM de a-l decora pe Kiril cu Ordinul Republicii. Ultimul a primit distincția ieri din mâinile președintelui interimar, Marian Lupu.

UNIMEDIA amintește că Patriarhul Kiril efectuează o vizită oficială în Moldova în perioada 8-10 octombrie. Duminică, acesta a oficiat o Liturghie la Catedrala Mitropolitană din centrul Capitalei.





Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: