Românii vor lansa cel mai ușor notebook din lume

marți, 11 octombrie 2011

Românii vor lansa cel mai ușor notebook din lume
Foto: adevarul.ro

Românii de la Evolio doresc să atingă o nouă performanță în lumea calculatoarelor. Ei au anunțat lansarea celui mai ușor notebook din lume, care va cântări doar 98 de grame.


Denumit U9, laptopul va avea 18 milimetri grosime și va fi disponibil, cel mai probabil, din luna decembrie a acestui an în rețelele de retail din țara vecină. Procesorul noului calculator este de asemenea unul abia apărut pe piață, Intel Dual Core 1,6 Ghz - Cedarview, memoria RAM este de 2GB, iar hard-disk-ul laptopului va fi de tip SSD, 64 sau 128GB.


Display-ul are o diagonală de 29,5 centimetri, adică 11 inci, iar rezoluția acestuia este de 1,366x768 pixeli. Mai mult, notebook-ul, neprivind la grosimea sa, va avea integrată și o cameră web de 1,3 megapixeli, va dispune de conectivitate USB, HDMI, Bluetooth și WiFi.

Calculatorul nu este deloc zgomotos, nu are nevoie de ventilator, și asta datorită noului procesor de la Intel, care are cea mai mică amprentă termică. Autonomia de funcționare este de circa 5 ore, iar consumul de energie este mult mai scăzut față de celelalte notebook-uri lansate de compania românească.

UNIMEDIA precizează că Evolio este la moment una din cele mai mari companii din țara vecină, care produce tehnică informatică și de comunicații. Brandul a fost lansat în 2007 și aparține președintelui Autorității Naționale pentru Comunicații din România, Dorin-Liviu Nistoran.
Sursa: UNIMEDIA cu referire la adevarul.ro


0 Comments: