Încă un dosar, încă 10 ani! Șoltoianu suspectat de șantaj!

joi, 13 octombrie 2011

Încă un dosar, încă 10 ani! Șoltoianu suspectat de șantaj!
Foto: ziarelive.ro

Ion Șoltoianu, care l-a împușcat mortal pe fostul angajat MAI, Ion Stratulat, riscă să facă de la 5 la până la 10 ani de pușcărie pentru șantaj.


Sportivul este acuzat că în anul 2008, împreună cu alte persoane au elaborat un plan criminal în scopul însuşirii bunurilor proprietarului unei întreprinderi. Potrivit procurorului Ruslan Toma, este vorba despre o întreprindere din municipiul Chișinău, specializată în jocuri de noroc.


Astfel, prin ameninţarea cu moartea, atât a părţii vătămate, cât şi familiei acestuia, Șoltoianu ar fi cerut transmiterea în folosul unei terţe persoane a 5% (240.000 lei) din cota parte a capitalului statutar deţinut de victimă în cadrul întreprinderii și eliberarea apartamentului ce-i aparţinea cu drept de proprietate.

Procuratura anunță că dosarul de șantaj a fost finalizat și expediat în Judecată. Totodată, Șoltoianu mai este implicat într-un alt caz de șantaj. Sportivul extorca prin amenințare sume enorme de bani.

UNIMEDIA amintește că Şoltoianu este învinuit că l-a îmuşcat pe Ion Stratulat la 19 septembrie curent. Incidentul s-a întâmplat în jurul orelor 13.00 lângă teatrul Licurici de pe str. 31 august din Capitală. Sportivul a fost reţinut de oamenii legii în Varniţa. Ulterior, avocatul lui Şoltoianu a declarat că, clientul său a împușcat, dar acesta nu este vinovat, cerând arest la domiciuliu pentru acesta.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: