Cu trânta la Hîncești! Turneul republican începe sâmbătă

miercuri, 12 octombrie 2011

Cu trânta la Hîncești! Turneul republican începe sâmbătă
Foto: wordpress.com

În acest sfârșit de săptămână, în Hâncești va avea loc ediția consacrată jubileului de 60 de ani a fraților Buiuc, a Turneului republican de Trântă. Ministrul Tineretului și Sportului a emis un ordin în acest sens. Mai mult, au fost alocați circa 44600 lei pentru desfășurarea competiției din Hîncești.


Astfel, premiul locului I va constitui 1000 de lei, iar de el vor beneficia 9 sportivi. Cei 9 premianți de pe locul II vor primi câte 700 de lei, iar alți 9 concurenți care vor ajunge în final pe locul III, vor avea câte un premiu bănesc de 500 de lei. De asemenea, primele 3 echipe din finală vor primi și cupe din partea organizatorilor.

Turneul din acest an, care se va desfășura în Hâncești, va fi consacrat fraților Ilie și Mihai Buiuc, care au avut un aport substanțial asupra dezvoltării sportului în Moldova. Aceștia au obținut performanțe remarcabile și au antrenat mai multe generații de tineri, unii dintre ei reușind să ajungă campioni.

UNIMEDIA menționează că frații Buiuc, care activează la Filiala din Hîncești a Școlii Sportive Specializate Republicane de Lupte, au primit în 2010 Ordinul „Gloria Muncii”, care le-a a fost înmânat de fostul președinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Ordinul a fost acordat și pentru meritele în promovarea culturii fizice și sportului, contribuția la pregătirea unor sportivi de performanță și a realizărilor deosebite în cadrul competițiilor internaționale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: