(video) Schuebel: Cred că nu s-au făcut încă toate eforturile pentru un compromis între AIE și PCRM

luni, 10 octombrie 2011

(video) Schuebel: Cred că nu s-au făcut încă toate eforturile pentru un compromis între AIE și PCRM
Foto: UNIMEDIA

Șeful Delegației UE în R. Moldova, Dirk Schuebel, a vorbit într-un interviu oferit în exclusivitate pentru UNIMEDIA despre ce așteaptă Comunitatea Europeană de la țara noastră, atacurile raider, dar și despre luna de miere RM-UE, care a luat sfârșit. 

În cadrul intervenției sale (n. red. interviul acordat înaintea Summit-ului Parteneriatului Estic), Schuebel a declarat că a fost uimit de interpretarea unor politicieni privind subiectul "luna de miere". "Când eu am spus că luna de miere dintre Moldova și UE a luat sfârșit, am avut în vedere că noi am devenit deja un cuplu și trebuie să trecem la un nivel mai avansat al parteneriatului", a explicat oficialul.


Totodată, acesta a spus că țara noastră a reușit mai multe în ultimii 2 ani decât în timpul guvernării PCRM. "S-au reușit foarte multe în ultimii 2 ani. Nu vreau să spun că Guvernul PCRM nu a făcut nimic. Politicienii moldoveni ar fi putut face și mai multe dacă erau uniți. Moldova mai are de lucrat mult la capitolul protecția mediului înconjurător. Țara dvs este pe drumul cel bun - a început reforma în justiție care să garanteze supremația legii. La fel de important pentru UE este și subiectul siguranței investițiilor", a declarat șeful Delegației UE în RM.

Dirk Schuebel a spus că votul din Parlamentul European, care recomandp Consiliului UE să ofere o perspectivă de aderare țării noastre, arată că Molova își sporește vizibilitatea pe harta europeană. Acesta a spus că UE așteapta ca Moldova să aleagă președintele țării, pentru a asigura o stabilitate politică. "Impresia mea personală este că nu s-au făcut încă toate eforturile pentru a găsi un compromis între opoziție și partidele de la guvernare", a spus Schuebel.

Șeful Delegației UE a declarat în cadrul interviului că UE a rămas șocată de atacurile raider din luna august. Potrivit lui, cazul MAIB a ajuns până la urechea unor înalți demnitari ai UE, dar și în atenția BERD.

În finalul interviului, Schuebel a declarat că multitudinea de vizite ale demnitarilor europeni demonstrează cât de mari sunt așteptările UE față de țara noastră. "Asta arată încrederea care i se arată Moldovei", a conchis acesta.

Vedeți mai jos interviul în limba engleză:



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: