Băsescu încurajează Republica Moldova să-şi întărească cooperarea cu NATO

luni, 10 octombrie 2011

Băsescu încurajează Republica Moldova să-şi întărească cooperarea cu NATO
Foto: albaon.ro

"Încurajăm Republica Moldova să-şi întărească cooperarea cu NATO, în cadrul instrumentelor parteneriale pe care Alianţa le pune la dispoziţie, aceasta contribuind, printre altele, la avansarea procesului de reformă internă şi a procesului de modernizare." Declarația îi aparține președintelui român, Traian Băsescu, făcută în fața Adunării Parlamentare a NATO, ce se desfășoară la București, informează România Liberă.


Totodată, Băsescu a reiterat susţinerea României pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi respectarea angajamentelor internaţionale privind retragerea forţelor militare staţionate în Transnistria.  "Interesul nostru este cu atât mai pronunţat cu cât în regiune persistă „conflicte îngheţate” şi criminalitatea transfrontalieră", a mai spus Traian Băsescu citat de Ziua Veche.


"Cu Ucraina, Republica Moldova, Balcanii de Vest împărtăşim istorie şi proximitate. Ei sunt vecinii noştri direcţi cu care dorim să intensificam dialogul deschis şi cooperarea pentru a construi o comunitate de democraţie şi prosperitate. Pentru România, conceptul de Regiune Extinsă a Mării Negre este nu doar un decupaj geografic, ci un concept politic cuprinzător", a conchis şeful statului  român.


Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: