(live) Lupu, Filat și Voronin la Sfânta Liturghie a Patriarhului Kiril

duminică, 9 octombrie 2011

(live) Lupu, Filat și Voronin la Sfânta Liturghie a Patriarhului Kiril
Foto: privesc.eu

Mii de creștini s-au adunat astăzi, 9 octombrie, la Catedrala Nașterii Maicii Domnului, unde Patriarhul Kiril, Mitropolitul Vladimir și preoți din întreaga țară oficiază Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

La Sfânta Liturghie, care este cel mai important eveniment în vizita Patriarhului Kiril, este prezent președintele interimar Marian Lupu, prim-ministrul Vlad Filat, dar și liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin.

După acestă slujbă, la ora 12.40, Sanctitatea Sa va depune flori la Complexul memorial „Eternitate". La ora 16.30 Patriarhul Kiril va avea o întrevedere cu conducerea țării, iar la 19.00 se va întâlni cu arhiereii Mitropoliei Moldovei.


UNIMEDIA amintește că Patrirhul Moscovei și al Întregii Rusii Kiril a sosit în R. Moldova ieri. Acesta a fost întâmpinat la Aeroportul Internațional Chișinău de Marian Lupu, ambasadorul Federației Ruse Valeri Kuzmin, ÎPS Mitropolit Vladimir și episcopi.


Patriarhul a fost întâmpinat cu pâine și sare, iar garda de onoare prezidențială i-a adus onorurie cuvenite de bun venit. Patriarhul Kiril este însoțit de către ierarhi și slujitori din diverse eparhii ale Patriarhiei.

Sanctitatea Sa se va afla în Moldova până pe data de 10 octombrie. Această este prima vizită a Patriarhului Kirill în Republica Moldova. Oaspetele intenționează să viziteze eparhiile din ţară care se supun Patriarhiei de la Moscova: Episcopia de Edineţ şi Briceni, Episcopia de Cahul şi Comrat şi Episcopia de Bălţi şi Făleşti.



Sursa: UNIMEDIA
Video: privesc.eu


0 Comments: