(video) Vot istoric în SUA: Armata îi primeşte şi pe cei care se declară homosexuali

duminică, 19 decembrie 2010

(video) Vot istoric în SUA: Armata îi primeşte şi pe cei care se declară homosexuali
Foto: captura video CNN

Senatul american a adoptat, sâmbătă, un proiect de lege care elimină interdicţia ca homosexualii declaraţi să servească în armată şi l-a trimis preşedintelui spre promulgare. Controversata lege care data din "era Clinton", din 1993, şi care era cunoscută sub denumirea de "don't ask, don't tell" ("nu întreba, nu spune") le interzicea militarilor americani să-şi declare homosexualitatea. Peste 13.500 de militari au fost excluşi din armată în cei 17 ani, conform legii care îi determina pe homosexuali sau lesbiene să-şi ascundă indentitatea sexuală, transmite adevarul.ro.


Senatul a numărat 65 de voturi "pentru" şi 31 "împotrivă", în favoarea legii. Camera Reprezentanţilor a adoptat miercuri, cu 250 de voturi "pentru" şi 175 "împotrivă", o versiune identică a proiectului de lege.

Hillary Clinton a declarat că această lege este un mare pas înapoi pentru legăturile perfecte şi esenţa valorilor omenirii.

Chiar dacă Obama va semna documentul săptămâna viitoare, noua lege va intra în vigoare abia peste câteva luni. Preşedintele şi cei de la conducerea armatei trebuie să fie convinşi şi să certifice că această eliminare a interdicţiei să nu afecteze în vreun fel trupele militare.

"Este timpul să închidem un capitol al istoriei. Este timpul să recunoaştem că sacrificiul, valorile, integritatea nu sunt definite de orietarea sexuală, în aceeaşi măsură în care sunt definite nici de rasă, sex, religie sau principii", se artă într-un comunicat trimis de preşedintele SUA, citat de CNN.

Abrogarea vechii prevederi înseamnă că, pentru prima dată în istoria SUA, homosexualii declaraţi vor putea fi acceptaţi în armată şi îşi vor putea recunoaşte orientarea sexuală fără a se teme că vor fi daţi afară.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la adevarul.ro/CNN


0 Comments:

 
Știri
Templates Novo Blogger