Premierul Muntenegrului a demisionat la câteva zile după ce ţara sa a primit statutul de candidat UE

marți, 21 decembrie 2010

Premierul Muntenegrului a demisionat la câteva zile după ce ţara sa a primit statutul de candidat UE
ec.europa.eu

Premierul statului Muntenegru, Milo Djukanovic, şi-a anunţat demisia astăzi, 21 decembrie 2010, într-o conferinţă de presă. Djukanovic, în vârstă de 48 de ani, s-a aflat la putere aproape fără întrerupere din 1991, atât ca prim-ministru cât şi ca preşedinte al ţării, scrie presa internaţională.


Decizia de a renunţa la şefia guvernului a fost luată de Djukanovic la câteva zile după ce ţara sa a primit oficial statutul de candidat la aderarea la UE. El a declarat de altfel că şi-a îndeplinit obiectivul de a apropia cât mai mult Muntenegrul de blocul comunitar şi de NATO.

Djukanovic a asigurat însă că va rămâne la conducerea partidului aflat la putere. "Voi rămâne la cârma Partidului democratic al socialiştilor, ceea ce înseamnă că voi contribui la prosperitatea ţării", a explicat fostul premier.

Noul prim-ministru va fi, cel mai probabil, actualul ministru al Finanţelor, Igor Luksic, în vârstă de 34 de ani.

Amintim că ieri, 20 decembrie 2010, cabinetul de miniştri a decis ca Iurie Reniţă, ambasadorul RM în România, să fie angajat, prin cumul, şi în funcţia de ambasador al ţării noastre în Republica Muntenegru şi Republica Serbia.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: