(video) Agentul economic, care gestionează gheretele „Conus Pizza”, nu a fost sancționat pentru "plăcintele cu gândaci" comercializate

luni, 20 decembrie 2010

(video) Agentul economic, care gestionează gheretele „Conus Pizza”, nu a fost sancționat pentru
Colaj: UNIMEDIA

Agentul economic, care gestionează gheretele „Conus Pizza” din capitală, unde se comercializau învârtite „cu cartofi şi gândaci”, nu va fi sancţionat. O declaraţie în acest sens a fost făcută pentru UNIMEDIA de către şefa secţiei igiena alimentară a Centrului de Medicină Preventivă (CMP), Ludmila Antosi. 

Potrivit sursei, specialiştii Centrului din municipiul Chişinău s-au autosesizat în urma ştirii publicate de către portalul nostru de ştiri şi au efectuat controale la două gherete din această reţea. În urma verificărilor, însă, nu au fost depistate nici un fel de nereguli, iar agentul economic a ieşit basma curată. „Noi nu putem sancţiona întreprinderea în baza unor filmări s-au fotografii. Conform procedurii juridice, sancţionarea se efectuează strict în baza actelor de constatare. În cadrul verificărilor efectuate încălcări nu au fost depistate. Agentul a efectuat o dezinfectare capitală”, a precizat Ludmila Antosi.


Aceasta a mai specificat că gheretele dispun de autorizaţie de la Primărie şi sunt amplasate în baza schemelor eliberate de către Direcţia generală de Arhitectură, Urbanism şi Relaţii funciare. „Proprietarii dispun de toate actele necesare, precum şi de autorizaţii sanitare. Gheretele dispun de condiţii de comercializare, utilajul – refrigerentul şi cuptorul sunt prelucrate sanitar, iar materia primă este luată de la o secţie culinară de specialitate", a subliniat Antosi pentru UNIMEDIA.

Şefa secţiei igienă alimentară din cadrul CMP a ţinut să menţioneze că specialiştii vor intensifica verificările şi că sistematic vor fi efectuate controale inopinate.

UNIMEDIA aminteşte că un vizitator a trimis la adresa redacţiei imagini video, filmate duminică, 12 decembrie, la una din gheretele ”Conus Pizza”, amplasată în parcul Catedralei, la intersecția bvd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Pușkin. În imagini, pot fi sesizați gândaci de bucătărie care mișună printre învârtitele cu cartofi.

Vedeți în continuare imaginile video:



Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: