Candidații din partea Bisericii Ortodoxe Ruse vor putea participa la alegeri în cazuri de "extremă necesitate"

duminică, 19 decembrie 2010

Candidații din partea Bisericii Ortodoxe Ruse vor putea participa la alegeri în cazuri de
Foto: news.ru

Episcopii şi preoţii Bisericii Ortodoxe Ruse vor putea candida la alegeri, în orice organ reprezentativ al puterii de stat din orice țară în cazuri de "extremă necesitate," se spune în proiectul documentului, "Practica şi acţiunile episcopilor, clericilor şi laicilor în timpul campaniilor electorale. Problema desemnării candidaţilor pentru alegeri din partea clerului," aprobat în prima lectură de Biserica Ortodoxă Rusă, relatează newsru.com.

"În acest moment istoric, episcopii şi preoţii nu pot candida la alegerile în orice organ reprezentativ al puterii de stat din orice țară la nici un nivel (naţional, regional, local). Excepţiile de la această regulă vor fi făcute  în cazuri de extremă necesitate," se spune în document.

În acest caz, Sfântul Sinod, sau Sinodul Bisericii autocefale va putea desemna persoane pentru participare la alegeri în organe reprezentative ale puterii pe care  îi va binecuvânta în mod individual.Trebuie de menționat că modalitatea identificării "necesității extreme" nu este prevăzută în document.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la newsru.com




0 Comments: