Un nou şoc pentru economia globală: Mai mult de 100 de oraşe americane sunt sortite falimentului, declaraţie

marți, 21 decembrie 2010

Un nou şoc pentru economia globală: Mai mult de 100 de oraşe americane sunt sortite falimentului, declaraţie
topnews.in

Analistul din SUA Meredith Whitney, care a prezis criza globală a creditelor, consideră că datoria locală şi datoriile statelor este cea mai mare problemă cu care se confruntă economia Statelor Unite. "Pe lângă problemele pe piaţa imobiliară, aceasta este problema cea mai importantă în Statele Unite şi, cu siguranţă, cea mai mare ameninţare la adresa economiei SUA", a declarat Whitney pentru CBS, comunică seekingalpha.com.


Oraşele americane şi statele au datorii în valoare totală de până la 2 trilioane de dolari SUA sau 1,3 trilioane de lire sterline.

În comparaţie, în Europa împrumuturile publice locale şi regionale se aşteaptă să ajungă în acest an la un maxim istoric de aproape de 1,3 trilioane de euro sau 1,1 trilioane de lire sterline.

Statele americane au cheltuit aproape 500 miliarde de dolari SUA mai mult decât au colectat din taxe şi se confruntă cu o gaură de un trilion de dolari în fondurile de pensii, comunică CBS. Printre statele care au probleme, sunt menţionate Detroit, Illinois, California şi Florida.

Sursa: UNIMEDIA cu referinţă la seekingalpha.com


0 Comments: