Copii defavorizaţi din Chişinău, vizitaţi de Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada

luni, 20 decembrie 2010

Copii defavorizaţi din Chişinău, vizitaţi de Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada
Foto: Fundaţia Edelweiss

Casa municipală din Chişinău, instituţie care găzduieşte 91 de copii defavorizaţi, cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani, a organizat un concert, împreună cu cei mici, la care Moş Crăciun a împărţit cadouri în schimbul poeziilor şi colindelor. Evenimentul, organizat cu scopul de a aduce căldura sărbătorilor de iarnă în sufletele copii defavorizaţi, a fost susţinut de Fundaţia Edelweiss, care în această perioadă realizează o serie de proiecte sociale în urma cărora vor beneficia familiile social-vulnerabile, copiii defavorizați și persoanele în etate.

Majoritatea copiilor de la Casa municipală din Chişinău sunt fie abandonaţi, fie lăsaţi de către părinţii lor în grija statului. Fundaţia Edelweiss şi-a propus să aducă lumina pe chipurile copiilor care nu se pot bucura de un Crăciun în sânul familiei. Micii, împreună cu educatorii l-au întâmpinat cu aplauze şi zâmbete pe Moş Crăciun, au fost încântaţi de apariţia moşului, dar şi a nepoţelei sale, şi s-au înghesuit să spună câte o poezie.

"Copii foarte mult l-au aşteptat pe Moș Crăciun, au visat la el şi s-au împlinit visurile lor, datorită faptului că moşul le-a adus daruri. Mulţumim mult Fundaţiei Edelweiss şi fondatorului, dlui Vlad Plahotniuc", a menţionat Vera Pîrgaru, metodist Casa municipală de copii.

La rândul său, fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc a spus că în special, în această perioadă a anului nu trebuie să uităm de cei ce sunt mai defavorizați decât noi. "Vom împărtăși spiritul sărbătorilor în orfelinate, case de copii, centre de plasament, aziluri pentru bătrâni. Îndemnăm și alte organizații și persoane să urmeze acest exemplu și să aducă și ei zâmbete pe fețele oamenilor", a subliniat Plahotniuc.

Pentru a asigura o mai bună activitatea a instituției, Fundaţia a mai donat instituţiei aspiratoare şi fierbătoare electrice.








Publicitate 

sursa: Unimedia

0 Comments: