(video) Un nou miting Pro-Europa în Chișinău: Facem apel către PLDM și PL, dar în special către PD, să refacă Alianța pentru Integrare Europeană

duminică, 19 decembrie 2010

(video) Un nou miting Pro-Europa în Chișinău: Facem apel către PLDM și PL, dar în special către PD, să refacă Alianța pentru Integrare Europeană
Colaj: UNIMEDIA

Un nou miting al forumului Pro-Europa s-a desfășurat astăzi, 19 decembrie, în Scuarul Operei Naționale. Ca și duminica trecută, organizatorii au pledat pentru refacerea Alianței pentru Integrare Europeană și continuarea guvernării pro-europene. 

"Apelul nostru nu este doar pentru PD, dar pentru toate formațiunile democratice, care au acces în Parlament. Facem apel în special către dl Lupu și Partidul Democrat să nu mai cocheteze cu Partidul Comuniștilor și să declare în public că va face o alianță democratică", a declarat președintele forumului, Val Butnaru. 

"Noi nu mai dorim să fim o gubernie rusească, noi nu mai dorim transnistrizare, nu mai dorim neocomunism. Îmi pare rău că dl Lupu nu a înțeles că societatea civilă are dreptul să protesteze, are dreptul să-și expună poziția nu doar în ziua votării", a ținut să precizeze și Roman Mihăieș, secretarul forumului pro-european.

Cu un mesaj de susținere a alianței pro-europene a venit și regizorul teatrului Satiricus, Sandu Grecu. "Cu regret, au trecut 20 de ani și iar vorbim despre același pericol - comuniștii. Noi putem avea demnitate să spunem odată nu comuniștilor? Trebuie să audă acest lucru și Marian Lupu. Nu noi suntem vinovați că incităm poporul la acțiuni, dar ei - pentru că PD nu a declarat franc că face alianță cu PLDM și PL", s-a arătat indignat acesta.

"Dragii noștri politicieni, vă deranjăm pentru că nu suntem o turmă de vite sau de oi. Noi avem o poziție civică și vrem să ne facem auziți", a opinat o persoană din mulțime, care a ținut să cuvânteze la microfon.

Organizatorii mitingului au mai criticat postul de televiziune NIT pentru acțiunile "antistataliste". "Rușine!", au scandat oamenii veniți la protest. Totodată, grupul adunat în Scuarul Operei Naționale a condamndat comportamentul și declarațiile șefului administrației prezidențiale Serghei Narîșkin, venit în vizită la Chișinău acum câteva săptămâni. Într-un final, grupul adunat azi în Centrul Capitalei a îndemnat oamenii să participe peste o săptămână, pe 26 decembrie, la o Mare Adunare Națională.

Amintim că Partidul Democrat a declarat că nu se va lăsa influențat de presiunile care se fac prin "diferite metode". Membrii formațiunii au declarat pentru UNIMEDIA că unele ONG-uri activează în interese de partid, iar unele persoane prezente la miting sunt candidați pe lista PL, iar alții, membri ai PLDM.

Vedeți mai câteva declarații video, făcute în cadrul mitingului de astăzi:

Sandu Grecu, directorul teatrului Satiricus, regizor:



Roman Mihăieș, secretar forum Pro-Europa



Val Butnaru, președinte Pro-Europa, președinte Jurnal Trust Media:


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: