Cât îi costă pe părinți să-și surprindă copiii de Revelion: un brad - de la 100 la o 1000 de lei, un Moș Crăciun - de la 10 la 50 de euro

duminică, 19 decembrie 2010

Cât îi costă pe părinți să-și surprindă copiii de Revelion: un brad - de la 100 la o 1000 de lei, un Moș Crăciun - de la 10 la 50 de euro
Foto: garogaro.wordpress.com

În piețele din capitală, au apărut primii brazi. Potrivit comercializanților, brazii sunt aduși din Briceni, iar prețul acestora variază de la 100 de lei pentru un brăduț de un metru și până la 1000 lei pentru un brad de peste 3 metri înălțime. Chiar dacă prețurile sunt accesibile, fluxul de cumpărători nu este mare. Asta pentru că vânzătorii au o ofertă modestă, iar cea mai mare cerere se înregistrează în ajunul sărbătorilor.


Cu câteva zile înainte de Crăciun, în capitală vor sosi și brazii din Carpați, aceștia însă, vor fi mai scumpi. Amintim că în acest an, întreprinderilor silvice de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, le-au fost repartizate 28 mii de brazi pentru a fi comercializaţi ca pomi de Crăciun.

Și pentru ca sărbătorile de iarnă să fie cât mai frumoase pentru cei mici, părinții, pe lângă procurarea unui brad în toată legea, apelează și la serviciile unui Moș Crăciun. 

Pentru ca moșul să treacă pragul în noaptea de Revelion, părinții vor scoate din buzunar cca 150 lei, în cazul în care apelează la servicile Poștei Moldovei și până la 50 de euro, dacă vor apela la servicilie unor agenții private.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la publika.md


0 Comments: