Economistul care a prevăzut criza financiară şi-a luat casă de 5,5 milioane de dolari

duminică, 19 decembrie 2010

Economistul care a prevăzut criza financiară şi-a luat casă de 5,5 milioane de dolari
Foto: gurusblog.com

Nouriel Roubini, economistul supranumit şi Doctor Doom pentru previziunile sale pesimiste, cel care a previzionat criza financiară globală, şi-a achiziţionat recent un apartament în Manhattan, New York, pentru care a plătit nu mai puţin de 5,5 milioane de dolari.


Roubini a făcut un împrumut ipotecar de 2,99 milioane dolari pentru a cumpăra apartamentul de pe East First Street, New York, scrie Bloomberg. Apartamentul este un penthouse de 340 de metri pătraţi construit pe trei nivele.

Accesul la fiecare nivel se face pe o scară din oţel, iar fiecare nivel oferă ceva unic şi special,  aşa este descris apartamentul într-un anunţ. La primul nivel există un living  imens scăldat în lumină care pătrunde prin ferestrele supradimensionate, un şemineu cu lemne, podele încălzite, iar pereţii sunt din cărămidă.

Roubini, care a declarat că încă există riscuri ca economia americană să reintre în recesiune, a afirmat luna trecută că un alt "dezastru" ar putea avea loc dacă preţurile de pe piaţa imobiliară vor coborî din nou.

"Dacă preţurile caselor vor mai coborî cu 5%-10%, alte 8 milioane de gospodării vor ajunge să fie supraevaluate", a spus Roubini la 2 noiembrie, într-o conferinţă susţinută în Cape Town.

Roubini nu a dorit să comenteze în legătură cu apartamentul recent cumpărat.

Sursa: capital.ro


0 Comments: