Astăzi, în ziua alegerilor prezidențiale, în Belarus a fost blocată telefonia mobilă și toate rețelele de socializare. Opoziția anunță miting în centrul Minskului, iar organele de forță pregătesc tehnica militară

duminică, 19 decembrie 2010

Astăzi, în ziua alegerilor prezidențiale, în Belarus a fost blocată telefonia mobilă și toate rețelele de socializare. Opoziția anunță miting în centrul Minskului, iar organele de forță pregătesc tehnica militară
Foto: svobodanews.ru

Duminică, 19 decembrie, în ziua alegerilor prezidenţiale în Belarus, a fost blocată telefonia mobilă și mai multe rețele de socializare printre care Facebook și Twitter. De asemenea au fost blocate Gmail, Skype, Opera, LiveJournal şi ICQ. Motivele închiderii site-urilor rămân necunoscute. Accesul a fost blocat aproximativ la orele 16.00, transmite pravda.com.ua


De asemenea au fost blocate toate site-urile partidelor de opoziție. Precizăm că în Belarus există doar un provider care furnizează servicii internet - Beltelecom.

Amintim că astăzi, 19 decembrie, în Belarus au loc alegerile prezidențiale. Acum câteva zile, opoziția de la Minsk a organizat cîteva mitinguri în care și-a anunțat intenția de a aduce în seara zilei de astăzi, la ora 20.00, în Piața Libertății din Minsk, zeci de mii de oameni, pentru a protesta împotriva fraudării masive a alegerilor prezidențiale.

Rosbalt.ru anunță că la ora aceasta, în Piața Libertății încep să se adune colaboratorii MAI și tehnica militară, printre care BTR-uri și mașini blindate. 

Potrivit unor concurenți electorali, câțiva membri ai partidelor politice au fost reținuți duminică de către colaboratorii poliției. În total, în buletinul de vot sunt prezenți 10 candidați electorali, printre care și Alexandr Lukașenko, care deține postul de șef al statului timp de 17 ani.

Chiar dacă această campanie electorală se consideră una din cele mai libere, în timpul căreia opoziția a organizat două proteste pașnice, șeful administrației prezidențiale, Vladimir Makei, consideră că protestele din seara zilei de astăzi nu vor fi pașnice. Acesta dispune de informații precum că vor exista provocatori, care vor utiliza arme și substanțe explozive.

Tehnica militară este pregătită, tradițional pentru alegerile prezidențiale din Belarus. Neobișnuit este faptul că Lukașenko a permis organizarea mitingurilor pașnice în toată țara, deși anterior, acestea erau curmate de organele de forță. Cei 9 candidați electorali care reprezintă opoziția, au anticipat rezultatele alegerilor de astăzi, declarând că ele sunt fraudate în favarea principalului lor oponent, Alexandr Lukașenko, la fel ca și scrutinele anterioare. Potrivit rezultatelor prealabile ale exit-poll-urilor, pentru Lukașenko au votat cca 76 la sută din alegători.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la rosbalt.ru


0 Comments: