Interimatul lui Ghimpu - cu probleme, dar cu Lupu "noi probleme nu avem"

sâmbătă, 5 februarie 2011

Interimatul lui Ghimpu - cu probleme, dar cu Lupu
Foto: adevarul.ro

În anul în care a guvernat AIE1, din partea preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, a lipsit coordonarea, iar interimatul acestuia a fost cu "ceva probleme". Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă fostul preşedinte al ţării, Petru Lucinschi.


"Noi trebuie sa înţelegem că într-un stat democratic există 3 puteri: legislativă, executivă şi judecătorească. În cadrul acestui sistem, preşedintelui îi revine rolul de coordonare. În anul în care a guvernat AIE 1, noi nu am avut coordonare", a declarat Lucinschi într-un interviu pentru AllMoldova.

Totodată, fostul preşedinte susţine că interimatul lui Marian Lupu este fără probleme, iar liderul PD ar putea guverna ţara încă un an, până la următoarele alegeri sau referendum.

"Preşedintele are funcţii de coordonare şi de reprezentare. Dacă el nu este ales, se exercită interimatul funcţiei. Dacă până acum mai erau ceva probleme, acum, cu dl Lupu, noi probleme nu avem – dumnealui este o persoana destul de experimentată, modernă. Vom alege preşedintele peste un an, nu văd mare tragedie", consideră Lucinschi.

UNIMEDIA aminteşte că Petru Lucinschi a susţinut activ Alianţa pentru Integrare Europeană în campania electorală pentru alegerile din 28 noiembrie. Acesta a declarat că este mulţumit de activitatea Guvernului Filat, dar a lăsat să se înţeleagă că între cei trei lideri ai AIE lipseşte experienţa de lucru în comun.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la allmoldova.com


0 Comments: