Băsescu: Serbia și R. Moldova ar trebui să fie interconectate la piața unică a energiei

sâmbătă, 5 februarie 2011

Băsescu: Serbia și R. Moldova ar trebui să fie interconectate la piața unică a energiei
Foto: badpolitics.ro

Președintele României, Traian Băsescu, a afirmat vineri, la Bruxelles, că la nivel european se are în vedere, în construirea pieței unice a energiei, și interconectarea cu țări care nu sunt membre UE, susținând Serbia și Republica Moldova în acest sens, informează bloombiz.ro.


La finalul Consiliul European la care a participat, Băsescu a informat că până în 2014 toate reglementările legate de piața unică a energiei trebuie să fie în vigoare, "iar până în 2015 nu trebuie să existe pe teritoriul Uniunii Europene nici o insulă energetică".

"Piața unică a energiei se referă la piața gazelor și la piața energiei electrice. Din acest punct de vedere este interesant că se are în atenție și interconectarea cu țări care nu sunt în mod necesar în Uniunea Europeana, ca spre exemplu Serbia si Republica Moldova, susținerea noastră este pentru cele două țări, urmează să vedem în bugetul Uniunii cum vom putea interconecta și cele două țări", a declarat preşedintele român.

În opinia lui Băsescu, unificarea pieței și interconectarea tuturor statelor membre ale Uniunii Europene vor avea ca rezultat diminuarea în mod major a riscului ca o țară sau alta sa rămână neaprovizionate.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la bloombiz.ro


0 Comments: