Un jurnalist egiptean, rănit în timpul revoltelor, a murit

sâmbătă, 5 februarie 2011

Un jurnalist egiptean, rănit în timpul revoltelor, a murit
Foto: evz.ro

Un jurnalist egiptean, împuşcat în cursul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Hosni Mubarak, a decedat, ieri, din cauza rănilor, a anunţat cotidianul Al-Ahram. 


Potrivit Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor (CPJ), cu sediul la New York, Ahmed Mohammed Mahmoud, în vârstă de 36 de ani, este primul jurnalist decedat de la începutul protestelor fără precedent cu care se confruntă Egiptul din 25 ianuarie.

Reporterul, care lucra pentru cotidianul Al-Taawun, editat de fundaţia publică Al-Ahram, a fost lovit de tirul unui "lunetist" săptămâna trecută, în timp ce făcea o fotografie de la apartamentul său, situat în apropiere de piaţa Tahrir din Cairo, centrul manifestaţiilor antiguvernamentale.

CPJ a numărat într-o săptămână cel puţin 101 atacuri directe împotriva jurnaliştilor sau birourilor de presă, dintre care zece împotriva unor reporteri în ultimele 24 de ore.

În timp ce jurnaliştii străini au fost bătuţi, reţinuţi sau intimidaţi miercuri şi joi, postul de televiziune Al-Jazeera a anunţat vineri că biroul său din Cairo a fost jefuit de persoane necunoscute. 

Sursa: evz.ro


0 Comments: