Petru Lucinschi: Dacă preşedintele va fi ales - bine, dacă nu - ce, o să ni se usuce picioarele?

sâmbătă, 5 februarie 2011

Petru Lucinschi: Dacă preşedintele va fi ales - bine, dacă nu - ce, o să ni se usuce picioarele?
Foto: adevarul.ro

"Dacă preşedintele va fi ales – va fi bine, daca nu – într-un an de zile ce, o sa ni se usuce picioarele?! În Elveţia, de exemplu, o dată la 2-3 luni fac referendum. Eu nu văd  probleme. Da, sunt nişte bani care vor fi cheltuiţi pe aceasta, dar pe de altă parte, noi toţi, în calitate de cetăţeni trebuie să contribuim la dezvoltarea statului. Nu văd mare tragedie".

Declaraţia aparţine fostului preşedinte al ţării, Petru Lucinschi, şi a  fost lansată în cadrul unui interviu pentru AllMoldova.

Acesta susţine că la moment nu există probleme mari, soluţionarea cărora ar impune schimbarea Constituţiei, iar un preşedinte fără apartenenţă de partid ar putea fi o soluţie pentru depăşirea crizei politice. "Eu văd câteva variante: fie se merge la o înţelegere cu comuniştii care, în schimbul unor funcţii, să participe la alegeri, fie se alege un preşedinte de ţară, fără apartenentă de partid", presupune Lucinshi.


Ex-preşedintele ţării propune, în calitate de candidatură, un preşedinte de peste hotare. " De ce ne temem noi şi uităm pe cei care au plecat din ţară?, se întreabă Lucinschi. Acesta a propus şi două candidaturi. Este vorba de fostul ministru de Externe, Mihai Popov şi ex-viceguvernatorul Băncii Mondiale, Veronica Bacalu.

"Oricum, cele patru fracţiuni trebuie să se aşeze şi să găsească un consens", a conchis Lucinschi.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la allmoldova.com


0 Comments: