Un italian din doi crede că Berlusconi trebuie să demisioneze

duminică, 23 ianuarie 2011

Un italian din doi crede că Berlusconi trebuie să demisioneze
africanpath.ning.com

Unul din doi italieni crede că premierul italian Silvio Berlusconi ar trebui să demisioneze, ca urmare a scandalului în care este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o prostituată minoră, arată un sondaj realizat săptămâna trecută şi publicat azi de Corriere della Sera.


Potrivit sondajului, 49% dintre respondenţi consideră că premierul ar trebui să renunţe la funcţie, în vreme ce 45% cred că el ar trebui să continue în fruntea guvernului. Berlusconi este anchetat de procurorii din Milano, care îl suspectează că a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe prostituate, printre care o minoră, marocana Karima El Mahroug, cunoscută sub numele de scenă Ruby.

Premierul, care neagă acuzaţiile şi îi acuză pe magistraţi că îl persecută, a reiterat ieri că nu intenţionează să se prezinte în faţa procurorilor pentru a oferi explicaţii oficiale.

Cifrele arată că scandalul, care a dominat dezbaterea publică din Italia în ultima săptămână, nu a modificat intenţia de vot a cetăţenilor. Prin urmare, Poporul Libertăţii, partidul lui Berlusconi, se menţine la 30% din intenţia de vot, scor înregistrat şi anul trecut.

Presa din Peninsulă a remarcat, sâmbătă, că problemele premierului i-ar putea aduce necazuri chiar în coaliţia de guvernare. Umberto Bossi, şeful partidului Liga Nordului, aliatul lui Silvio Berlusconi, i-a recomandat premierului să meargă într-un concediu de odihnă. Bossi a precizat că nu a cerut demisia prim-ministrului, „pentru că ştim cu toţii că el nu face acest lucru”, potrivit declaraţiei acestuia.

Sursa: evz.ro


0 Comments: