Legătura bizară dintre sex şi durerea de cap

duminică, 23 ianuarie 2011

Legătura bizară dintre sex şi durerea de cap
click.ro

Ce-a fost mai întâi, sexul sau durerea de cap? A apărut un studiu medical care a demonstrat că sexul te scapă de durerile de cap, datorită eliberării de endorfine. Mai apoi, s-a arătat că în unele situaţii sexul poate fi cauza durerilor de cap sau le poate intensifica pe cele deja existente.


CÂND TE SCAPĂ SEXUL DE DURERI DE CAP!
Sexul este un proces biologic care îţi antrenează tot organismul, aşa că el poate bloca alte procese în derulare, cum ar fi o migrenă, indiferent de cauzele ei. Totuşi, dacă vrei să foloseşti sexul ca remediu împotriva durerilor de cap este vital să ţii cont de cauze.

De exemplu, durerea de cap poate fi cauzată de un dezechilibru hormonal, în special de surplusul de estrogen, care se petrece de regulă în timpul SPM-ului (sindromului premenstrual). În acest caz sexul echilibrează balansul hormonal şi te scapă de dureri.

Mai apoi, am amintit deja de endorfine, care se eliberează în timpul sexului şi care îţi ameliorează durerile de orice fel, alături de alt hormon, oxitocina, al cărei nivel creşte de cinci ori în timpul sexului. Nu în ultimul rând, sexul poate inhiba durerile de cap şi prin stimularea anumitor nervi. Unii sceptici spun însă că sexul ar opri durerile de cap doar pe moment, iar ele ar reveni la scurt timp.

CÂND PROVOACĂ SEXUL DURERI DE CAP!
Sexul poate fi cu uşurinţă o cauză a durerilor de cap, tocmai pentru că este un proces complex, care îţi antreenează tot corpul. Pentru început, nu începe să faci sex, dacă eşti deshidratată. Cum durerea de cap este o consecinţă a deshidratării, sexul, care este o activitate fizică intensă, te deshidratează mult mai repede şi mai tare. Aşa că el poate intensifica o durere deja existentă sau îţi poate declanşa una.

Alte efecte ale sexului în organism sunt contracţiile musculare, creşterea presiuni sanguine şi dilatarea vaselor de sânge în zona gâtului şi a capului. Aceste transformări pot cauza dureri de cap în special înainte de orgasm şi în timpul lui. Durerile de acest tip durează de la câteva minute, la câteva ore şi se instalează de regulă la baza craniului.

Sursa: unica.ro


0 Comments: