(video) ”Air Moldova” a lansat cursa Chișinău-Soci

joi, 2 iunie 2011

(video) ”Air Moldova” a lansat cursa Chișinău-Soci
Foto: UNIMEDIA

Compania aeriană ”Air Moldova” și-a extins rețeaua de curse spre Federația Rusă și a lansat cursa Chișinău-Soci. Inaugurarea a avut loc în cadrul unei ceremonii festive la Chișinău cu participarea Consulului Federației Ruse la Chișinău, Alexandr Erohin și conducerea companiei ”Air Molodva”.


„Noua destinaţie Chişinău-Soci-Chişinău este un proiect în care “Air Moldova” a investit mult timp, mult efort şi dăruire”, a declarat directorul general al ”Air Molodva”, Iulian Scorpan. Prin lansarea rutei Chişinău-Soci, se extinde reţeaua de curse a transportatorului naţional. „Harta zborurilor companiei numără 20 destinaţii, dintre care 3 în Federaţia Rusă - Moscova, Sankt Petersburg şi, mai nou, Soci”, a mai adaugat Scorpan, care este și comandantul de bord al cursei.

Cea de-a doua parte a lansării s-a desfășurat în orașul Soci, Federația Rusă cu participarea directorului general ”Basel Aero”, Serghei Liharev. La aterizare în Soci aeronava Embraer 190 a trecut printre 2 tunuri cu apă ale pompierilor, astfel operatorul aerian a primit ”botezul” din partea gazdei. 

După procedurile vamale, Iulian Scorpan împreună cu Serghei Liharev, directorul general „Basel Aero”, au tăiat panglica roşie, iar puntea Chişinău-Soci a fost oficial deschisă. De asemenea, Liharev a făcut o execursie jurnaliștilor prin Aeroportul din Soci, care va fi extins până în 2014, cu prilejul desfășurării Jocurilor Olimpice de iarnă.

„Chişinău constituie a 11-a destinaţie internaţională pentru Aeroportul internaţional Soci. Numărul record de pasageri la prima cursă Chişinău-Soci-Chişinău demonstrează că această rută va fi una de succes, pe întreg sezonul navigaţional”, a afirmat Serghei Liharev în cadrul conferinţei de presă, la care au participat și jurnalişti din regiunea Krasnodar.

La final, lansarea cursei aeriene Chișinău-Soci a fost sărbătorită cu dansuri populare și o masă cu bucate tradiționale moldovenești.

Costul unui bilet într-o direcție, cu toate taxele incluse la cursa Chișinău-Soci începe de la 57 de euro, iar costul unui bilte Soci-Chișinău de la 46 de euro. Durata zborului este de 1 ora și 20 minute.

Prima cursa a fost operată de o aeronavă modernă de tip Airbus A320, cu 136 pasageri la bord, dintre care 30 jurnalişti şi 20 reprezentanţi ai agenţiilor de turism.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: