(video) Ce se întâmplă când le spui copiilor că le-ai mâncat bomboanele?

luni, 7 noiembrie 2011

(video) Ce se întâmplă când le spui copiilor că le-ai mâncat bomboanele?
Foto: captura imagini video Youtube

O televiziune americană a făcut un test. Omul de televiziune Jimmy Kimmel i-a îndemnat pe telespectatorii săi, care au copii, să le spună acestora că le-au mâncat bomboanele de Halloween. Totodată, show-man-ul le-a cerut părinților să înregistreze reacția acestora pe o cameră video.


Recent, postul de televiziune a difuzat un colaj de imagini video cu reacția mai multor copii. Majoritatea au plâns și au făcut scandal. Unii, au utilizat chiar cuvinte "nepotrivite" la adresa părinților. 

Vedeți cum au reacționat copii la auzul veștii că au rămas fără bomboane de Halloween:

Sursa: UNIMEDIA


Rusia și China - țările din care se fac cele mai multe acțiuni de cyber-spionaj

Rusia și China - țările din care se fac cele mai multe acțiuni de cyber-spionaj
Foto: cristyli.com

Federația Rusă și China conduc în topul țărilor cu cele mai multe acțiuni de cyber-spionaj din lume. De cele mai deseori, ținta acestora sunt companiile din Statele Unite ale Americii, anunță BBC, care face trimitere la un raport al agențiile de inteligență americane.


Potrivit lui Robert Bryant, unul dintre responsabili în cadrul serviciile speciale ale SUA de contra-spionaj cibernetic, aceste acțiuni reprezintă "uneori și o amenințare la adresa economiei statului".

Raportul "Spionii care fură secrete economice cibernetice" arată că cele mai multe intruziuni informatice sunt realizate din China. Potrivit aceluiași document, atacurile din Rusia sunt mai puține, dar "extensive și sofisticate".

BBC anunță că FBI-ul a alertat mai bine de 100 de companii americane în ultimul an cu privire la faptul că securitatea online a acestora ar fi fost compromisă.

Oficialii ruși și chinezi au negat informațiile publicate în raport.

Sursa: UNIMEDIA


(foto) Și-au construit propriul elicopter

(foto) Și-au construit propriul elicopter
Foto: The Sun

O echipă de tineri din Germania și-a construit propriul elicopter. Datorită cunoștințelor tehnice, aceștia au reușit să pună pe picioare un aparat de zbor, făcând și o demonstrație, scrie The Sun.


Potrivit sursei, aparatul numit "E-Volvo" este echipat cu 16 elici. Thomas Senkel, pilotul aparatului, speră că acesta ar putea fi într-o zi utilizat de oameni.

Vedeți mai jos imagini video:
Sursa: UNIMEDIA


Grecia este obligată să ratifice planul anticriză în Parlament înainte de sfârșitul lui 2011

Grecia este obligată să ratifice planul anticriză în Parlament înainte de sfârșitul lui 2011
Foto: telegraph.co.uk

Grecia este obligata sa ratifice in Parlament "inainte de sfarsitul lui 2011" planul de reducere a datoriei, incheiat la sfarsitul lui octombrie la Bruxelles de liderii zonei euro, iar partenerii sai "nu vor astepta" mai mult, a declarat sambata un purtator de cuvant al Guvernului, scrie hotnews.ro.


"Potrivit calendarului non-negociabil al deciziei Consiliului European, noul acord de imprumut trebuie sa fie aprobat printr-un vot in Parlament inainte de sfarsitul lui 2011, partenerii nostri europeni nu ne vor astepta. Nu putem pierde nici o zi", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ilias Mossialos, justificand astfel insistenta premierului Giorgios Papandreou de a forma un Guvern de coalitie de tranzitie, in loc sa accepte alegerile anticipate pentru a scoate tara din criza.

Pana atunci, Executivul va trebui de asemenea sa prezinte "inainte de 20 noiembrie" proiectul sau de buget pentru 2012, in vederea unui vot in Parlament inainte de 22 decembrie, a adaugat el, potrivit unui comunicat.

Mossialos a comentat reactia liderului opozitiei de dreapta Antonis Samaras, care a refuzat din nou sa participe la un Guvern de coalitie in conditiile puse de socialisti. Samaras a propus in schimb organizarea de alegeri anticipate imediate.

Mossialos i-a reprosat de asemenea lui Samaras ca tergiverseaza sustinerea planului de la Bruxelles, despre care miercuri a spus ca il va sprijini. "Samaras incearca sa faca o decuplare intre ceea ce partenerii nostri ne ofera si ceea ce ne cer (...). El vrea banii europeni si reducerea datoriei, dar nu vrea sa imparta responsabilitatea (...) pentru masurile dificile prevazute", a afirmat acesta.

Sursa: hotnews.ro


Premierul grec a demisionat: Alegeri anticipate în Grecia

Premierul grec a demisionat: Alegeri anticipate în Grecia
Premierul grec
Foto: realitatea.net

Premierul grec, Giorgios Papandreou, şi liderul opoziţiei de dreapta Antonis Samaras au ajuns duminică seara la un acord privind formarea unui Guvern de uniune naţională, care nu va fi condus de actualul prim-ministru. Două delegaţii din cadrul Pasok (socialişti) şi Noua Democraţie (dreapta) au convenit că "data cea mai potrivită pentru alegerile" anticipate este "19 februarie", scrie realitatea.net.


Potrivit sursei, un "acord" a fost găsit duminică seara între principalele două partide politice din Grecia pentru "formarea unui nou Guvern, care nu va fi condus de actualul prim-ministru Giorgios Papandreou", se arată într-un comunicat al preşedinţiei Republicii.

Noul Guvern va fi însărcinat cu "implementarea planului european anticriză" înaintea "viitoarelor alegeri", a precizat comunicatul, adăugând că Samaras şi Papandreou vor avea noi discuţii luni pentru a desemna un nou prim-ministru şi a stabili componenţa Guvernului.

Premierul grec, Georgios Papandreou, a convocat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Miniştri pentru duminică după-amiază, după întrevederea pe care liderul principalului partid grec de opoziţie Antonis Samaras a avut-o cu preşedintele Karolos Papoulias, informează EFE.

Şeful statului l-a convocat pe liderul conservator pentru a examina posibilitatea formării unui guvern de uniune naţională, cu participarea tuturor forţelor politice, care să aplice măsurile recent convenite la Bruxelles cu privire la salvarea financiară a Greciei.

Antonis Samaras a insistat sâmbătă asupra desfăşurării de alegeri anticipate în luna decembrie. Liderul opoziţiei elene de dreapta Antonis Samaras a declarat duminică, după întrevederea avută cu preşedintele Karolos Papoulias, că premierul grec Georgios Papandreou trebuie să demisioneze pentru a debloca situaţia în ceea ce priveşte găsirea unei soluţii pentru rezolvarea crizei politice, informează AFP. "Atât timp cât Papandreou nu decide ce va face, el este un obstacol în calea oricărei soluţii. Eu sunt decis să-mi aduc sprijinul, dacă el demisionează totul îşi va urma cursul', a lansat Samaras, presat de Georgios Papandreou să contribuie la formarea unui guvern de uniune naţională pentru a salva ţara din criză.

'Nu sunt legat de scaunul puterii', a declarat la rândul său premierul Papandreou, care a obţinut recent votul de încredere al parlamentului.

Comisia Europeană consideră că 'opţiunea ideală' pentru Grecia ar fi un guvern de uniune naţională, rezultat al negocierilor începute de premierul Georgios Papandreou, a declarat sâmbătă, pentru EFE, Patrizio Fiorilli, purtător de cuvânt al executivului comunitar.

'Preşedintele (Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso) consideră că opţiunea ideală este un guvern de uniune care să fie capabil să aplice cât mai repede măsurile adoptate la summitul din 26 octombrie', a spus Fiorilli.

Cele două partide politice principale din Grecia, care au ajuns duminică seara la un acord politic pentru a forma un Guvern de unitate naţională, au convenit că 19 februarie este data cea mai potrivită pentru organizarea alegerilor anticipate, a anunţat Ministerul elen de Finanţe.

Euro şi dolarul încep săptămâna cu tendinţă de scumpire

Euro şi dolarul încep săptămâna cu tendinţă de scumpire
Foto: antena3.ro

Cursul oficial leu/euro anunţat de Banca Naţională a Moldovei pentru astăzi, 7 noiembrie 2011, este stabilit la nivelul de 16,1121 MDL/EUR. Astfel, euro începe săptămâna cu o tendinţă de scumpire, cu 4,73 bani faţă de zilele anterioare. Dolarul american de asemenea se află într-o uşoară tendinţă de scumpire pe piaţa valutară internă, cursul oficial constituind astăzi 11,6450 MDL/USD, arată datele BNM.


Pe piaţa valutară internă, ratele oficiale medii de schimb în luna octombrie 2011 au constituit 16,1469 MDL/EUR şi 11,7916 MDL/USD. În septembrie 2011, ratele medii de schimb au fost 16,0176 MDL/EUR şi 11,5959 MLD/USD. În comparaţie, ratele medii de schimb în luna octombrie a anului trecut au înregistrat o medie de 16,3308 MDL/EUR şi 11,7645 MDL/USD.

Potrivit experţilor, instabilitatea cursului valutar înregistrată în ultima perioadă ar fi generată de intervenţia redusă a Băncii Naţionale pe piaţa valutară, iar, pe termen lung, noua abordare a BNM va aduce beneficii economiei RM.

Conform pronozelor reactualizate, Ministerul Economiei estimează un curs mediu anual al leului moldovenesc în anul 2011 de circa 11,8 MDL/USD. Aceeaşi prognoză rămâne valabilă şi pentru anul viitor.

Sursa: UNIMEDIA


(foto) Noua Miss World este din Venezuela

(foto) Noua Miss World este din Venezuela
Foto: Miss World

Ieri seara, 6 noiembrie, a fost desemnată câștigătoarea concursului Miss World 2011. În cadrul unei festivități desfășurate la Londra, reprezentanta Venezuelei a reușit să cucerească juriul și publicul, câștigând marele premiu. Tânăra se numește Ivian Sarcos și are 21 de ani. 

Reprezentanta Venezuelei s-a luptat pentru titlu cu alte peste 100 de concurente. Ivian muncește în prezent pentru o companie media. Câștigătoarea a declarat în cadrul festivității că iubește mult copiii și vrea să le dedice mult timp în continuare prin intermediul fundației create tot de ea.


Ivian Sarcos vorbește spaniola și are o înălțime de 179 de cm.

Potrivit rezultatelor finale ale concursului, pe locul doi s-a clasat Miss Filipine, iar pe 3 - Miss Porto Rico.

Concursul Miss World se organizează din 1951. Aseară, organizatorii au marcat 60 de ani de la primul eveniment. Agenția AFP notează că show-ul din 6 noiembrie a fost urmărit de peste 1 miliard de telespectatori.

Ivian Sarcos - Miss Word 2011


Locul 2 - Miss Filipine


Locul 3 - Miss Porto Rico


Sursa: UNIMEDIA